Отиди на
Форум "Наука"

iliev

Banned
  • Брой отговори

    12
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от iliev

  1. Възможно е да се опише с появата на новата екзо-плането в съзвездието "ЛИРА" на 590 с.г. от слънцето..тези социално политически и военни конфликти в близкия изток.

    http://news.discovery.com/space/kepler-discovers-phantom-menace-110909.html ;

    "Phantom-menace" е заглавието на епизод от поредицата "STAR WARS".

  2. Най-новите тенденций в тзи област са разработките на водородни клетки в Германия за предвижване на автомобили.

    Новината е ,че след 2020 година всички автомобили в Исландия ще се задвижват от (Н2) двигатели с водородно гориво.

    В репортаж по CNN преди 1 година се излъчи репортаж за експериментални водородни станций (Н2) в U.S.A. за автомобили задвижвани с водородно гориво.

    В Германия е изграден завод за водородни клетки ,които не е експериментален ,а серийно произвеждащ.

    Като новоподобрението е,че платинените катоди(във (Н2) клетка ) са заменени от нови много по-евтини-с което цената на водородния двигател става значително по-достъпна за масовия потребител.

  3. >По интересен е въпроса за отношението между съвременната наука и библията - християнството като религия?

    В модерната наука има ли място за отричане на съвременните християнски добродетели и морални норми?

    Как стои въпроса с генното инженерство и съвременните престави на човека(навлизаме ли в противоречия със самите нас в "играта на Бог?")?

  4. Според Шелинг в "Моята философска система" идеята е ,че цялата флора и фауна е една "пирамида" на върха на която е Човека (Homo sapiens).

    С нарушаването на екологичното равновесие в заобикалящата ни природа се нарушава и хармонията в между-човешките отношения.

    Делфините и конете са най-благородните животни сред останалите и тяхното изчезване или унищожаване ще доведе до рухване на .тази виртуална "Шелингова пирамида",така,че ..."да не режем клона на които сме се захванали..!".

  5. След като официално огласиха,че научните титли в БАН ще са асистент,доцент и професор,остава въпроса защо в европейските университети всеки преподавател е с титла "Професор" въпреки младата си възраст?

    Във връзка с дипломираето си търся e-mail или Skype на един от преподавателите си в Техническия Университет-филиал гр.Пловдив-

    доц.Славян Стефанов Сапарев -тогава декан на факултет специална подготовка (ФСП).

    Моля,които може да ми даде телефон за връзка с него.

  6. След като се оказа ,че над 1,000 учени от БАН са бездействали в годините на "20-годишния преход",сега селд като имигрираха толкова много дипломирани специалисти,ще се приеме ли закон за реформа във висшето образование и въвеждане на научната степен "Недипломиран инженер"?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...