Отиди на
Форум "Наука"

iliev

Banned
  • Брой отговори

    12
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ iliev

  1. Евро 2012. 16-те отбора, които се класираха за финалите на първенството в Полша и Украйна, щ...

  2. "WIKIPEDIA: I know everything. GOOGLE: I have everything. FACEBOOK: I know everybody. INTERNET: You're all nothing without me. ELECTRICITY: Keep talking.":Виц на седмицата,в-к."Капитал"

  3. www.youtube.com/watch?v=-KOqBWl20go&feature=artistob&playnext=1&list=TL-H2Cjj1nJSg

  4. Възможно е да се опише с появата на новата екзо-плането в съзвездието "ЛИРА" на 590 с.г. от слънцето..тези социално политически и военни конфликти в близкия изток. http://news.discovery.com/space/kepler-discovers-phantom-menace-110909.html ; "Phantom-menace" е заглавието на епизод от поредицата "STAR WARS".
  5. Остават ми 4 семестъра до дипломирането в ТУ-Пловдив- ФЕА-Електроника!

  6. От кой сайт можем да получим актуална информация за CERN (без официалния www.cern.ch)? Новини за работата на Големия Андронен Колайдър?
  7. iliev

    HAARP

    Интересувам се от повече информация за норвежкия проект 'HAARP',този за които се писа ,че има за цел да променя глобално климата на електронен принцип?
  8. Не е автентичен за да се направи техническа експертиза(възможен е фото-монтаж)!
  9. От сайта "Българска наука" се информирах за този така хубав и добре списван форум.
  10. Най-новите тенденций в тзи област са разработките на водородни клетки в Германия за предвижване на автомобили. Новината е ,че след 2020 година всички автомобили в Исландия ще се задвижват от (Н2) двигатели с водородно гориво. В репортаж по CNN преди 1 година се излъчи репортаж за експериментални водородни станций (Н2) в U.S.A. за автомобили задвижвани с водородно гориво. В Германия е изграден завод за водородни клетки ,които не е експериментален ,а серийно произвеждащ. Като новоподобрението е,че платинените катоди(във (Н2) клетка ) са заменени от нови много по-евтини-с което цената на водородния двигател става значително по-достъпна за масовия потребител.
  11. >По интересен е въпроса за отношението между съвременната наука и библията - християнството като религия? В модерната наука има ли място за отричане на съвременните християнски добродетели и морални норми? Как стои въпроса с генното инженерство и съвременните престави на човека(навлизаме ли в противоречия със самите нас в "играта на Бог?")?
  12. Според Шелинг в "Моята философска система" идеята е ,че цялата флора и фауна е една "пирамида" на върха на която е Човека (Homo sapiens). С нарушаването на екологичното равновесие в заобикалящата ни природа се нарушава и хармонията в между-човешките отношения. Делфините и конете са най-благородните животни сред останалите и тяхното изчезване или унищожаване ще доведе до рухване на .тази виртуална "Шелингова пирамида",така,че ..."да не режем клона на които сме се захванали..!".
  13. След като официално огласиха,че научните титли в БАН ще са асистент,доцент и професор,остава въпроса защо в европейските университети всеки преподавател е с титла "Професор" въпреки младата си възраст? Във връзка с дипломираето си търся e-mail или Skype на един от преподавателите си в Техническия Университет-филиал гр.Пловдив- доц.Славян Стефанов Сапарев -тогава декан на факултет специална подготовка (ФСП). Моля,които може да ми даде телефон за връзка с него.
  14. Има- физика от гр.Шумен Свилен Русев Русев е доказал съществуването има в лекция през 1992 г.
  15. След като се оказа ,че над 1,000 учени от БАН са бездействали в годините на "20-годишния преход",сега селд като имигрираха толкова много дипломирани специалисти,ще се приеме ли закон за реформа във висшето образование и въвеждане на научната степен "Недипломиран инженер"?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...