Отиди на
Форум "Наука"

invidia

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за invidia

invidia's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. [Чувствам, че тук смятат психологията за нещо второстепенно. Разбира се, това изобщо не е вярно. По отношение на психиатрията. Тя не е самостоятелна наука. Тя не обяснява нищо като използва собствен понятиен апарат. Ако прочетете книга или учебник по психиатрия, ще видите, че при обяснението на психичните феномени, болести и т.н. тя използва физиологични, неврологични, психологични понятия. Психиатрията е просто система за класификация на психичните заболявания. Тя е част от медицината. Методите и на диагностика са изключително ограничени и субективни. Зависят от практикуващия. Психологията обаче е самостоятелна наука описваща и търсеща причините на психичните процеси и явления. Тя притежава самостоятелен понятиен апарат, методите и са в значителна степен обективни, зависят по-малко от изследващия. Така че, по отношение на диагностиката психиатрията определено губи. Разбира се, психиатрите изписват лекарства, но ако някой им свие диагностичния и статистически наръчник на псих. заболявания...... Разбира се, психиатрите лекуват. Но да сте чували за излекуван, примерно шизофреник? Медикаментите са един вид терапия, психотерапията - друг. Забележете, вид терапия. За психоаналитиците. Съгласен съм, че психоаналитици в Б-я почти не се срещат. Запознат съм лично и с някои "специализанти" в чужбина (започнете да говорите с някой специализирал в чужбина и ще видите, че не знае дори езика на държавата където е учил). За да специализираш в чужбина, първо трябва да си изкарал там магистратура. Специализацията е надграждане на знанията. Всичко друго са просто курсчета. Не Ви ли се струва странно, че всички психотерапевтични школи в Б-я са извън университетите. В белите страни не е така. Навсякъде в белия свят специализацията се провежда в университетите и те стоят с името си зад нея. Между другото психоалализата има 18% успеваемост по данни от АПА. Естествено всеки си защитава метода и парите. Но не пишете "весели" неща. Ако някой поназнайва език да прочете как се работи навън, как се учи и как се дава прозвището психотерапевт, психиатър или психолог, и кой какво работи..

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...