Отиди на
Форум "Наука"

onnellinen

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ onnellinen

  1. Благодаря на всички, но вече не може да му се помогне, дано съветите ви да помогнат на някое друго коте.
  2. Здравейте, Имам котарак на 2 год. 5 месеца. Преди около месец и нещо го кастрирахме, защото започна да маркира навсякъде. Малко след операцията започна отново да препикава. Изяде доста бой, докато се опитваме да го отучим, но се оказа, че има проблем с бъбреците - камъни. Преди това му бяха поставили някаква диагноза - възпаление някакво, трябваше да пие антибиотици. Разбрахме, че има камъни в бъбреците, преди седмица и нещо. Във вторник беше на катетеризация, после ми разказваха, че катетърът едва влязъл донякъде , та се наложило да изтеглят урината с игла в каналчето. Прибрахме котето вкъщи, пикаеше си, обаче пак навсякъде. В неделя стана много лошо, не можеше да уринира, постоянно се напъваше; тръгнахме да му даваме лекарствата, той ги изплю, повърна всичко, което беше ял. Пак катетеризация, върнаха го вкъщи около 3 следобед, не можа до вечерта да излезе от упойката, иначе уж се е изчистил от камъните. Не е спрял да пуска урина оттогава. Проблемът е следният - от неделя сутринта не е ял , повърна си храната, както казах, не иска и вода. Зениците му повечето време са разширени, едва се движи, не иска нито да яде, нито да пие. Стои като препариран, не издава звук; ако го побутнеш, се премества на 20 см и пак сяда. Забелязах, че не може да легне настрани, както обича да спи, не може да се свие на кълбо, да се подмие и т.н. Опитваме се от вчера да го захраним с една спринцовка - даваме му прясно мляко и вода. Вчера някак ги погълна, днес сутринта пак, но към обяд категорично отказа млякото и го повърна, после не искаше и вода, едва му капнах няколко капки в устата. Какво да го правя сега? Ветеринарят казал, че не е проблем ако не яде 3-4 дена, но не трябва да се дехидратира, а той едва близва няколко капки вода на ден и се дърпа и от спринцовката. Трябва да му напълня устата с вода, за да я преглътне. Мисля, че нещо не му е наред с гълтането и мускулите, затова нито яде, нито иска да се движи. До неделя му давахме всеки ден няколко мл паста Уропет за разбиване на камъните и половин таблетка бусколизин, но сега не може да ги преглътне. Всеки ден му бием и половин кубик гентамицин. Не знам какви упойки и препарати са му давали при манипулациите, но още не може да се съвземе. Колко ще продължи това нещо и как да го поя през това време, защото вече си мисля, че ако още 2 дена само остане така, ще умре.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...