Отиди на
Форум "Наука"

Danieleee

Потребител
  • Брой отговори

    8
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Danieleee

  1. Чудесно... Благодаря ви на всички.
  2. Работата беше сравнително добра. Но в такова състояние, нищо не ми харесва!
  3. Galahad, Кафе по принцип не пия. Нещата от които се оплаквам се засилиха, след като почнах работа. Усещах, че нещата не вървят на добре, слаба концентрация, много грешки правех, с никой не исках да общувам, защото просто все едно имах голям товар на главата си, който ми пречеше и не исках никой да ме закача, нито щях да му отвърна адвекватно, нито можех разговор нормален да завържа. Ставането сутрин, както казах беше кошмар за мен, вечер след работа, нищо не можех да помогна вкъщи, просто всяко едно нещо ми беше като товар. Вечерта не можех да си отпочивам, това личеше на следващия ден - повтаряше се същото. А определено ми се е събирало 8 часа сън. Понеделник, като отивам на работа, колежката ме питаше дали съм си почина през уикенда...аз и казвах, че не съм си отпочинал, пита ме: Защо? , а аз не знаех какво да и кажа. Няма как да не усещам, че нещата не вървят и почнах да търся как бих си помогнал и на какво се дължи това. Пробвал съм не малко неща. А кафето го пих/пия за да видя как ще ми действа. Сега преди няколко дни почнах да го пия отново, по една чаена чаша нес кафе, малко след обяд. Преди това карах на зелен чай. По 1-2 пъти на ден съм пил от него.
  4. Galahad, да, нямам настроение за нищо, дори понякога ходенето до магазина ми е проблем. В общуването също имам някакви проблеми, именно заради настроението...повечето случай не искам да ме занимават с нищо, лесно раздразнителен съм. Въпреки, че знам, че имам нужда от комуникация и връзка с хората. По време на разговорите бавно мисля всякаш и трудно се поддържа диалог. След кафе, всичко това се променя, ставам общителен, определено мисъллта ми става по-бърза и тогава търся да общувам. Тогава правя, каквото имам да правя...
  5. Един бърз отговор, относно как е при мен. Ставането и лягането с режим не решава проблема. Цяла година бях на работа = цяла година режим = цяла година се събуждах с гръмоносни облаци в главата всяка сутрин. Правил съм и опит по-рано да легна и да заспя, но и в 10ч вечерта като легнах, нямаше промяна. Едит: Да, мисля че едни нови излседвания на TSH, TAT и MAT и нова консултация при четвърти ендокринолог ще покажат има ли - няма ли. Благодаря.
  6. Здравейте отново, Честита Нова Година. На 24 години съм. Но това спане е от както се помня. И още от тогава съм се чудил защо. Защо ще спя 12ч, като мога да спя по 8ч както другите? Иначе тези симптоми на поттиснато и без настроение, апатия..., почнаха да се изразяват по-силно от както бях почнал работа. За Жълтия кантарион и никотина преди ден-два потърсих, съдържа никотинова киселина. Това е една от двете форми на вит. Б3 в организма - другата е ниацин. - поне това разбрах на първо четене. За Дилянката и успокоителните, въпреки че спя по много често трудно заспивам. Освен, ако не ставам редовно рано...тогава вечерта няма как да не ми се спи и за 30 мин - макс 60 заспивам. Инзче определено има разлика с успокоителните и срванително по-добре се чувствам. Приемал съм Жен жен на корени, дори преди 2-3 дни почнах на ново да го приемам. Същата работа е както всичко опитано до сега. Само първите 1-2 пъти усещам действието му, след което - нищо. Китайски лимонник (Шизандра) си взех на разстения, четох за него че листата му също имат подобно действие както на плодчетата му, но не така силни. Пробвах и листа и сушени плодчета, и тук същата работа...Не съм и не мога да намеря обеснение на какво се дължи това, като се старая се да не си втълпявам разни неща и да бъда обективен. ТАТ и МАТ втората ендокриноложка реши да не се правят, тъй като второто излседване на TSH беше нормално и каза, че в такъв случай не е необходимо.
  7. За нарушения сън: студент съм задочно, два пъти в годината ми се налаше да съм на квартира в друг град, като всеки семестър съм в различна квартира. Но няма разлика. Въпреки това ще го имам предвид, като важност за добрия сън. Иначе ме подсетихте за някои неща. Ходих три пъти на ендокринолог, всеки път при различен бях. Първия път веднага ми поставиха диагноза Хашимото на база изследванията, които направих. Резултата на TSH беше 5,454. Реших да отида на втори ендокринолог, седмица след това. Направихме нови изследвания в друга лаборатория. Там резултатите се оказаха в норма, бяха около 2,4-2,5 за THS. След това, два месеца по-късно отидох при трети с предните две излседвания. Прегледаме, каза ми, че проблема най-вероятно е неврогенен и ми трябва почивка, но въпреки това ми изписа лечение на Хашимото - хормони и Селен. - Това ми е опитността с ендокринолозите. "И крос или 2-3 километра бързо ходене." До скоро, когато беше още топло времето карах колело почти всеки ден, имало е дни когато съм ходил до околните села - 20-30-40км и нагоре. В момента тренирам вкъщи с гири - нещо като фитнес. Там забелязах, че след първата тренировка, на следващия ден се чувствах сравнително добре. Но след това, нямаше промяна... Преди месеци отново тренирах вкъщи - лицеви опори, кофички...уж за повдигане на тонуса, но само с умората от тренировките си оставах. Иначе съвета да отбягвам компютъра наистина звучи логичен. Но по-приложим ще е като се затопли времето - разходки, каране на колело и т.н. Благодаря.
  8. Здравейте, бих искал мнение относно някои мой въпроси. Спя по много (около 12ч). Трудно ставам след един такъв сън. А ако трябва рано да ставам е ужас. След ставане от леглото се чувствам също ужасно и така е през целия ден. Без настроение съм, поттиснат и т.н. Единственото, което ме кара да се чувства като човек е кафето, но то действа кратко, а и не е средство с което да решавам проблеми. Като цяло това е, което ме тревожи. Преди месец и нещо ходих на психиатър, предписа ми слаби успокоителни - Софанакс. Пих ги около 10 дни и ги замених с билката Дилянка. Усещах успокоение, но в началото, след това все едно нищо не пия. Жълт кантарион също пия и по същия начин...ако е имало действие, то ще е било само в началото. Вярно, че това не са въпроси, но все пак, ако може да коментирате. И вероятно ще се сетя за някои неща, които ще добавя в последствие ... Благодаря.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...