Отиди на
Форум "Наука"

thebravoman

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ thebravoman

  1. Здравейте. Може да звучи утопично и фантастично, но в последната половин, една година група ентусиасти и младежи се борим за развитието на роботиката в България. Преди година отвори врати училището по роботика "Robopartans". От Октомври започват следващите занятия. В Технологично училище "Електронни системи" организирахме кръжок по вградени системи, който завърши със състезание по роботика. Благодарение на Robotev.com редовно се организират срещи на запалени робостроители любители. Бих искал да ви кажа, че училището по роботика Robopartans, Роботев, и Българският форум по роботика организират първия в България фестивал по роботика и интерактивни обекти. Фестивалът е насочен върху игрите с роботите, роботиката като хоби, изкувство и образование и ще се проведе на 3 октомври 2010 в София. В рамките на фестивала ще се проведат демонстрации в дисциплините Line Tracing и Mini Sumo, изложба с интерактивни арт обекти, както и представяне на проекти в областта на хоби роботиката. Всеки може да кандидатства за участие в една или повече от тези три области с неограничен брой роботи/проекти. За да кандидатствате за участие в изложбата или представяне на проект изпратете имейл school (at) robopartans.com или fest (at) robotev.com с кратко описание на проекта (снимки и видео, ако има), както и техническите и пространствени изисквания, за да може да демонстрирате работата си. Добре дошли са проекти във всяка област – музикални инструменти, автоматизация на дома, интерактивни игри, хакнати играчки или друг вид забавни ботове, интеркативни инсталации и арт обекти. Не е необходимо проектите и роботите, с които кандидатствате да са вече завършени, но е задължително да може да ги реализирате до началото на фестивала. Съдействайте ни като заявите участие до 20 август 2010! Участвайте, това е идеалната възможност да демонстрирате възможностите си и да накарате всички да ви завидят за уникалния бот! Във форума по роботика има изчерпателна информация за правилата в Line Tracing и Mini Sumo.
  2. Здравейте, Аз съм Кирил Митов, робопартанец в Училище по роботика "Robopartans" , проект на сдружението с нестопанска цел "ИКТ Училище". В това ново за България училището се стремим да организираме занятия по роботика за възможно най-много ученици. В продължение на повече от две години се занимаваме с преподаване на роботика на деца от Софийска математическа гимназия и Технологично училище "Електронни системи". Искаше ми се да пусна тази тема в няколко раздела. Примерно математика, физика, тъй като занятията по роботика целят точно да събудят (и затвърдят) интереса на учениците към физика, математика, информационните и комуникационни технологии, механика и като цяло към науката. Смятам, че училището може да представлява интерес за участниците във форума тъй като е една нова форма на обучение с огромен потенциал да развива знанията на учениците. След доста "борба" с училища, читалища и фондации успяхме да организираме занятия по роботика за всички ученици (не само от СМГ и ТУЕС). Може да посетите блога ни, да се запознаете с дейността и да се регистрирате за сегашните или бъдещи дейности. Ще се радвам ако имате предложения или коментари.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...