Отиди на
Форум "Наука"

LeoWyatt

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ LeoWyatt

  1. LeoWyatt

    Физика 8 клас

    1. Епруветката от фиг 5 е напълнена с две несмесващи се течности с плътности "ро" и 3/4"ро" Определете хидростатичното налягане в точките A и B 2. Едното коляно на U-видна тръба е запълнено с вода "ро"в = 1g/cm3), а другото - с неизвестна течност. Използвайте данните от фигура 6 за да определите плътността на течността. 3. Дървено топче плава във вода. Колко е плътността на дървото, ако една четвърт от обема на топчето е над водата? Плътността на водата е 1000kg/m3 4. Като знаете показанията на силомера преди и след потапянето на камъка във водата, определете а) обема V на камъка; б) плътността "ро"к на камъка Плътността на водата е ро = 1000kg/m3 5. Цилиндър се потапя във вода, след това в спирт. Коя течност му действа с по-голяма изтласкваща сила? Защо? 6. Железен винт е потопен във вода . Плътността на желазото е 8g/cm3, а плътността на водата е 1g/cm3. Сравнете големините на двете сили, действащи на винта.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...