Отиди на
Форум "Наука"

Cha0s™

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Cha0s™

Cha0s™'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Имам малко затруднения със стереометрията ако някой може да помогне............ Дадена е правилна триъгълна пирамида DABC с основа ABC и среда на DC- точката F. Да се построи сечението на пирамидата с равнина, която минава през средите на AB и AC и е успоредна на AF, и сечението на пирамидата с равнината, която минава през AF и е успоредна на BC. Да се намери отношението на лицата на тези сечения. ОТГ 4:5 Дадена е правилна триъгълна призма ABCA1B1C1 в която AB=8см и AA1= 24см. В търиъгълника A1B1C1 е построена отсечката C1D, kато D дели A1B1 в отношение 5:3, считано от A1. Да се намери успоредната проекция на C1D върху стената AA1C1C ако проекционното направление е B1A. ОТГ 17см В правилна четириъгълна пирамида VABCD (с връх V) е прекарано сечение VCE, където E е средата на AD. През средата на VB е прекарана такава права, успоредна на сечението, че отсечката от нея, която е в пирамидата, е възможно най-малката. Да се намери тази отсечка, ако VC= a i ъгъл VCE=\alpha ОТГ аsin\alpha върху 2

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...