Отиди на
Форум "Наука"

iva_diver

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ iva_diver

  1. Направо съм потресена от мнението на хора, които би трябвало да имат по-висока култура. Не мога да повярвам, че дори има такива, които откровенно си признават че закриването на тракологията даже не ги интересува. При това в сайт с подобно име!!! На времето професор Фол обичаше да казва за такива като вас "Затворете вратата за непосветените" и прав беше да не позволява на профани да му дават оценки. Българите имаме противното качество да плюем и клеветим всичко, което не ни е понятно. Никой от вас ли не зацепи, че без тракология няма тракийско културно наследство, с безразличието си се изплюхте и върху това, което 30 години обикаля света, а света му се диви. Нямо по нихилистична нация от нас и заради това никога повече няма да бъдем цивилизация. Каквото сме били - били сме. Сега като ликвидираме и познанието за това откъде сме тръгнали...всичко ще си дойде на мястото. А вие що живеете в България впрочем? То тук е гадно, нямате ни национално самосъзнание, ни гордост, ни патос....Ако на някой все пак му трепне нещо да го уведомя че преди 38 години Професора създава тракологията като наука, изпреварвайки намеренията на няколко западни държави и дава на страната ни лидерство в област, която се развива до такава степен, щото няма хуманитарен университет в Щатите и Европа, който да не изучава тракология. Разбирам че няма откъде да го знаете, ама Тракологията има 10 световни конгреса и последния е в Атина, където гърците изцяло признаха тракийските пластове и на тяхна територия - за тия диви шовинисти вие знаете ли кво признание е това за нас, за Българската Тракология - щото институти по тракология има в цял свят!!!! Нищо не знаете вие, но приказката ви ми е много позната - такъв ни народа, такава ни политиката, такава ни и съдбата....трагична. Най-ме е яд, че никой от вас не е направил нищо съществено за страната си, за града си, за съседа си или за площадката пред входа,но дава некомпетентни оценки за тези, които се опитват да съградят нещо смислено, което остава за хората след тях и достойно искат да се наричат българи. cor_pismo_do_vsichki.doc

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...