Отиди на
Форум "Наука"

brankoood

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за brankoood

brankoood's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Благодаря ,запознат съм с този списък само че аз се интересувам, кой от тези полкове съответно в коя дивизия участва.
  2. Здравейте, От известно време се опитвам да открия информация отностно имената на някои военните части на царство България.По скоро техните прозвища.Например знам ,че 1ва Пехотна Софийска Дивизия са я наричали "Желязната дивизия",а 2ра Тракийска са наричали "Стражинска Дивизия", защо се е отличила в боевете при Стражин.За другите по известни дивизии не мога да открия подобна информация. Също така знам ,че някои от полковете са носили името на своя патрон ,като 8ми Приморски например ,който се е казвал "Княгиня Мария Луиза".Бихте ли ме насочили къде мога да открия подобна информация.Благодаря предварително! П.С.Може ли някъде да се открие структурата на българската войска по време на Първата световна война.Кои дивизии в състава на кои армии влизат и съответно ,кои полкове изграждат съответните дивизии?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...