Отиди на
Форум "Наука"

Irine

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Irine

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.nasena.eu/index.php?language=bg

Лична информация

  • Пол
    Няма да кажа
  • Интереси
    Енергоспестяващо и екологично светодиодно осветление

Irine's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Нещо не сте ме разбрали правилно. Аз много добре познавам недостатъците на луминисцентното осветление. Ето ви даже повече инфо по тази тема - http://www.nasena.eu/health.php Вкъщи съм на светодиодни крушки, някои от тях харчат по 3-5 вата и с тях нямаме проблеми нито за консумацията на тока, нито за някакво вредно въздействие върху нас или върху околната среда.
  2. Ето, виждате ли - светогледа ви не стига по-далеч от собствените ви кочинки. Добре е, че Европата ще гледа вече вместо вас!
  3. На теб може и да ти харесват обикновените крушки, но те са прахосници на електричество. Около 90% от консумираната електроенергия преобразуват в топлина. Само останалото до 100% в светлина и то част от нея в невидим за човека спектър. И ако ти имаш 10 крушки и ти е все тая колко плащаш за похарчения ток, то в национален мащаб това е разсипия граничеща с безразсъдство.
  4. Това, което исках да допълня към горните постинги е, че не трябва да се пропуска светодиодното осветление. То не съдържа вредни метали като живак, за разлика от т.н. енергоспестяващи крушки, два пъти по икономично е и до 5 пъти по-дълготрайно. Също така, за разлика от известното ни енергоспестяващо осветление, светодиодното не излъчва УВ и ИЧ радиация. Не генерира топлина /това не се отнася за абсолютно всеки тип светодиоди/ и излъчва светлина само във видимия за човека спектър. С две думи - пълно преимущество пред познатите ни и популярни видове осветителни лампи.
  5. Не знам защо нищо не казвате за светодиодното осветление, нито пък защо другите като говорят за него - постингите се изтриват от админ-а.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...