Отиди на
Форум "Наука"

Ars

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Ars

  1. Добре, явно тези ранни исторически периоди са пълна мъгла и не ми е съдено (освен ако не съм във връзка с Иеова ) да разбера кой народ откъде точно идва, кой след кого идва, кой от кого се влияе и възприема. Надявах се да изкарате някой извор по въпроса, но явно никой не се е занимавал специално да се рови по-надълбоко в темата. Накратко, проследявайки мненията ви дотук, излиза следното: имаме първоначално население с непознато име, което не е ясно откъде се е взело и какво е по произход. Според повечето мнения то е неиндоевропейско. След това първото известно (поне на мен) наименование на племената, обитаващи тези земи, е пеласги и лелеги. Не знам споменава ли се в писмените извори дали те са пришълци отнякъде. За пеласгите е спорен въпросът дали можем да ги идентифицираме с по-късните траки. Имаме мнение за минойската култура, че е семитска и е на народ, дошъл от юг. Оттам нататък повечето се обединявате зад тезата, че прото-гръцкото население идва от север, то е индоевропейско и родствено с прото-тракийско, прото-келтско и т.н. Като казвате, че всички те идват насам, кои идват най-рано? За траките имаме ли някакви сведения по извори, че са приходящо население?
  2. Добре, ако приемем, че пеласгите са най-старото население по тези земи, самите пеласги откъде са се появили? Сори за фундаменталния въпрос, но някак си още не мога да си подредя картинката
  3. Не, не съм чела теоритите на Зиези, просто се опитвам да си изясня този неясен за мен въпрос, тъй като съм срещала различни версии, а самата аз не съм ровила специално да проверявам.
  4. Е точно за този север става въпрос Какво точно означава от север? Така понятието е твърде широко. Какви изобщо археологически и писмени данни има?
  5. Здравейте, На много места в извори и интерпретации се говори, че древните гърци (знам, че терминът не е достатъчно коректен, но го използвам за улеснение) са пришълци в земите, които по-късно са известни като Елада, Византия и т.н. Ще ми помогнете ли обаче с информация и мнения откъде всъщност идват тези племена и какви са по произход, с кого са родствени?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...