Отиди на
Форум "Наука"

Ars

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Ars

  1. Добре, явно тези ранни исторически периоди са пълна мъгла и не ми е съдено (освен ако не съм във връзка с Иеова ;) ) да разбера кой народ откъде точно идва, кой след кого идва, кой от кого се влияе и възприема. Надявах се да изкарате някой извор по въпроса, но явно никой не се е занимавал специално да се рови по-надълбоко в темата.

    Накратко, проследявайки мненията ви дотук, излиза следното: имаме първоначално население с непознато име, което не е ясно откъде се е взело и какво е по произход. Според повечето мнения то е неиндоевропейско. След това първото известно (поне на мен) наименование на племената, обитаващи тези земи, е пеласги и лелеги. Не знам споменава ли се в писмените извори дали те са пришълци отнякъде. За пеласгите е спорен въпросът дали можем да ги идентифицираме с по-късните траки. Имаме мнение за минойската култура, че е семитска и е на народ, дошъл от юг. Оттам нататък повечето се обединявате зад тезата, че прото-гръцкото население идва от север, то е индоевропейско и родствено с прото-тракийско, прото-келтско и т.н. Като казвате, че всички те идват насам, кои идват най-рано? За траките имаме ли някакви сведения по извори, че са приходящо население?

    • Upvote 1
  2. Здравейте,

    На много места в извори и интерпретации се говори, че древните гърци (знам, че терминът не е достатъчно коректен, но го използвам за улеснение) са пришълци в земите, които по-късно са известни като Елада, Византия и т.н. Ще ми помогнете ли обаче с информация и мнения откъде всъщност идват тези племена и какви са по произход, с кого са родствени?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...