Отиди на
Форум "Наука"

SpellWeaver

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за SpellWeaver

SpellWeaver's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Много ви благодаря за отговорите! Общо взето се оказва, че малко сведения имаме за екипировката от това време. Информацията ми трябва във връзка с мод на Medieval II: Total War, захванал съм се да правя илюстрации и т.н.. по-нататък, когато съм готов, ще пусна тук каквото съм сътворил, за да ме насолите хубаво с критика Още веднъж благодаря и до скоро!
  2. Здравейте! От известно време търся сведения за щитовете, които сме ползвали по време на средновековието (и по-точно в периода IX-XI век). В музеите, които съм посещавал оръжия, остриета, ризници, шлемове - всичко е на лице. Щитове обаче - нито един.. В изображенията на средновековните книги всички войничета са еднакви, няма значение от коя страна се бият. Така че и това не може да ми даде отговор. Някой случайно да има идея къде може да се видят или намерят изображения на щитове или това, което е останало от тях? Разбирам, че по-голямата част от тях са били дървени и е нормално до сега нищо да не е останало, но предполагам, че е имало и предимно метални или поне с метален обков. Във форума "Бойна Слава" получих някои отговори, но за съжаление това отвори още повече въпроси: - Преди падането на царството под византийска власт имало ли е капковидни/листовидни щитове? - Макар при нас хералдиката да не е играла роля в декорирането на щитовете, имало ли е някакво обозначение за принадлежността към определена войскова част по екипировката (и логично щита)? - цвят, форма, някакъв символ? Може би из историческите извори има някакви сведения, подобни на описанията на ромейските войски? Четох за "IYI" като защитен символ, намиран по крепостни съоръжения, шлемове, щитове (??) и амулети но аз до сега истински български щит не бях виждал, така че ми е трудно да се доверя на прочетеното. Надявам се да можете да ми подскажете каквато и да е информация! Благодаря предварително!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...