Отиди на
Форум "Наука"

templar1307

Banned
  • Брой отговори

    348
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    2

Отговори публикувано от templar1307

  1. Преди 25 минути, makebulgar said:

    Сменени са столицата, езикът, календарът, религията, хората са други (варвари разни) и т.н. Името и културата единствено са останали.

    Е, айде сега, кой сменя столицата - Константин, езикикът - още Нерон е гъркофил, леле за календара не си спомням!

    А религията е несириозна тема на пръв поглед, но е много важна, ако не най-важната! Аз се сещам за 4 монотеистични култа по времето на Константин Велики,  а защо християнството обединява ромеите така, че те умират с религиозен фанатизъм и през 1453 г.?

  2. Абе то стана мазало, ако питаш мен! Тя май се оповава само на Талмуда, а останалите само на бедний Йосиф Флавий. Пак сме у Властелинът - черно и бяло.

    ПП Но да съм честен харесвам постовете на Ребека, даже и да не съм съгласен с тях

  3. Преди 20 минути, Rebecca said:

    Никой тук не знае ,че дефиницията иудаизъм изключва еврейските секти ,процъфтявали през първи век- есеите , садукеите , самаритяните , и " еврейските християни".

    Е, айде сега, а кой управлява Храма през I век? А такова чудо като еврейските християни няма! Ако имаш предвид т. нар. Йерусалимска църква или както покойния Хю Шонфилд я нарича, според мен много по-точно Назарянска партия това си е чисто еврейско движение и то много радикално  ръководено от Яков Справедливия и нямащо нищо общо с култа на Павел/Савел.

    А терминът секти съвсем не го разбирам.

  4. Ако не сте гледали новите клипове в ютуб, търсете ги 

    1 - Това от което ги беше май страх руснаците е факт - YPG размазаха асадистите използвайки основно спецчасти /аз лично не знаех  да имат такива и кой  ги е обучавал/, но за няколко часа превзеха града!

    2 - Иракчаните за сега използват само спецчасти при атаката на Мосул, предимно най - елитните им бойци от Златната девизия /то е бригада/ и още една бригада от спецчастите. Ама нещата не са на добре - на 9.11. халифатците такава засада са спретнали на една колона, че всичките им хъмфита са унищожени, а подкреплението което идва на сутринта само успява да ге евакуира при само 6-ма читави. Филмчето е добре снимано, защото имаха американска журналистка  и оператор.

    3- Лошото е че иракските спецчасти толкова са наплашени /то има за какво/, че вече някъде около 14 или 15 ноември стрелят по всичко живо в Мосул! Пак документирано с журналист и оператор.

    4- Пашмергата си седи /май/ на север от Мосул и не им дреме, пък са си прави - при Синджар и Кобейн бяха сами! А и какво ще спечелят кюрдите от една битка и влизане в Мосул

  5. Мале, мале, мале, не ви разбирам, Аспарух с толкова мнения у тая тема си е подготвил фолкхистори /благодарско на Йончев за термина/ романче, па ний му се връзваме.

    Тая тема е такава плява , изключвайки няколко мнения особено в началото ми е странно защо Аеций не е ударил Великият катинар или чака 25 декември?

    • Upvote 2
  6. Преди 12 часа, resavsky said:

    Не си прав.Те поне са армия а не милиция.И между другото ИДИЛ не им е основния противник а така наречената "умерена опозиция".

    Каква армия са тез, пълна скръб! Ако не са руснаците църен флаг ще се вее у Дамаск!

  7. Преди 49 минути, makebulgar said:

    Преди който и да е религиозен философ да реши да оспорва знанието на "заблудените атеисти", трябва да докаже съществуването на бог/богове такива каквито ги описва религиозната му книга.

    Може ли аз! Плийз..... плийз .... упс не мога ramus направо ни е разбил като велик войн на Господ за какъвто не се представя, жалко, точно това е целял.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...