Отиди на
Форум "Наука"

Бате Зарко

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Бате Зарко

  1. Какво значи "Инвестиционен проект"? Извинявам се, но въпросът е толкова общ, че няма накъде. Нещо от рода "Как да си купя фабрика с инвестиционни бонове и после да я ликвидирам"? Или как да инвестирам 500 лева в "Мираж" за да получа откат във вид на една булка за вечерта? От тук следва, че ако инвестирам внимателно може да редуцирам инвестицията до 20 лева на Околовръстното. No offense please.
  2. Благодаря на всички за незабавната реакция на моя пост и щях скромно (по силата на моя технократизъм) да се включвам в дискусията. За съжаление, след като открихме част от кокалите на св Иоан Кръстител, темата просто се обезценява. Де е Симеон, де е св. Иоан?
  3. Извинявам се, че зачеквам тази тема, но повода е, че присъствах на разправия (именно разправия, а не нормален диспут). Та при Симеон ли, при Иван Асен Втори ли, или при Самуил. Отлично осъзнавам къде пиша в момента. Това е историческият форум на БГ Наука. Навремето във Великата и Непобедимата на заседание на катедра "История на КПСС" (където се вземаше решение, дали да, или да не оставам студент поради ниска успеваемост по история)вземах че изтърсих умната мисъл "Аз съм дошъл да ставам инженер, а не историк на КПСС. Не разбирам какво прави тази наука в този ВУЗ" - (две тухли по 7-800 страници за начало, а втория семестър още толкова)Спаси ме отличният ми успех. Просто нямаше как да скъсаш отличник от братска държава, без да изглеждаш глупак. Но на ония мръсници пяна им излизаше от устата. Ети днес всичко се политизира отново. Защо (с изключения, разбира се) всеки говори какви огромни сме били (не люде, а територия, следователно нация), как сме се прецакали сами, или как са ни прецакали. Преди няколко месеца говорих с един грък, който живее в България повече от десет години с военна пенсия и ми натякваше колко сме нищо в сравнение с ГЪРЦИЯ - родината на Платон, Есхил, нам си кой и т.н. и колко ние сме хора от никъде. Само че аз го запитах - защо не съм виждал гръцки компютър, гръцки телевизор, гръцка ютия, а идвате да ги купувате у нас варварите. А на твърдението за високи заплати и пенсии му цитирах външния дълг на Гърция (много преди да гръмне балона. Просто чета Worldfactbook на CIA). Каквото и да сме били, сме БИЛИ, не СМЕ. Време е да се каже, че България е държава на стотина години, а не на 1300. Аз съм патриот и родолюбец, но когато почнат да ми говорят за бившето величие на България... Един поет беше казал "Когато една страна почне да говори за своите загинали герои, то тя е в беда". Аз съм научен, че Ботев, Вазов, Каравелов и т.н. са истинските Българи, но днес юристът на Труд твърди, че Ботев е писал за пари. Съжалявам, че не мога да пиша, за да мога да кажа каквото искам. Липсва ми публицистичен талант. С което оставам почитател на всички Историци (погледни назад, за да видиш какво ще стане напред - това е истинската сила на историческата наука) Поздрави! Бате Зарко. Вече втори път редактирам поста си, явно не мога да го изкарам докрай. И така върши работа

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...