Отиди на
Форум "Наука"

ludiq

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за ludiq

ludiq's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Ако имате някакви психични проблеми (а и да нямате), първо пробвайте сами да се справите, доколкото е възможно. Излизайте постоянно, правете си разходки сред природата, започнете здравословен начин на живот (никакво използване на наркотици, алкохол или цигари - те влошават положението), задължително се занимавайте със спорт, вземете си домашен любимец, започнете да ходите на църква (помага много)... И така да се каже малко да придобиете хармония със себе си - много е важно (ум, дух и тяло). Разкарайте всякакви негативни мисли от себе си и постоянно се иронизирайте, забавлявайте се, мислете позитивно. Ако тия съвети не помагат, това означава най-вероятно, че имате сериозно проблеми и трябва да отидете задължително при специалист (колкото по-рано, толкова по-добре). Никаква самодиагностика или самолечение не прилагайте, ако ви идват такива мисли - много е вероятно да е от болестта ви. Мнението ми относно трайното излекуване на психичните болести е, че те могат да се излекува само в своите леки фази. При по-тежките случаи каквото и лечение да се приложи, мисля, че всичко е временно и не се знае кога болестта може да се прояви пак. Може това да стане след месец, а може и след години, в зависимост от самия човек и болестта. Болестта е подтисната в самия човек и чака удобен момент да се прояви пак. Това може да е от най-различен случай, да се прояви като внезапна смърт на близък човек например. Само да кажа, че голяма част от хората, които имат леки психични проблеми под формата на дълбока депресия или др. изобщо не разбират сериозността на болестта през целия си живот. Такива хора са навсякъде около нас - нашите бащи, майки баби, лели и т.н. Не забравяйте и, че дългата депресия води до сериозни проблеми от безсъние до шизофрения - дори при напълно здрав човек.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...