Отиди на
Форум "Наука"

Mihaela

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Mihaela

  1. Здравейте! Казвам се Михаела и от 1 година съм с автоимунен диабет (тип 1). Това, което ме интересув,а е как аджеба става тази автоимунна реакция? Защо тялото почва да образува антитела срещу бета клетките на панкреаса? Както и не само за Диабет тип 1, така и за други автоимунни болести стои въпроса за причината за тези реакции на организма. Доколкото съм питала (ендокриенолози и доктори) и търсела за тази автоимунна реакция на организма , отговора който съм получавала е че все още не се знае причината за тази реакция (диабет тип 1). Някои казват че е от стрес, други от геннопредразположение.. Искам да чуя мнението на хора запознати с човешката биология за това каква може да е причината за тази автоимунна реакция по специално при диабет тип 1. Да поясня че съм си правила изследвания за Анти Гад тела, които бяха много много положителни и за гени съм си правила - Генни резултати: HLA специфичност: HLA - DRB1*04(DRB4), *13(DRB3*);DQB1*03, *06, от където ми казаха че съм имала гени на захарен диабет тип 1. От една статия в този форум "Откриха как вирусите са променили човешката еволюция", ми направи впечатление че има хора които носят гени предразполагащи към нападение от различни вируси. От където разбирам че аз имам гени предразполагащи към нападане от вируси, причиняващи диабет тип 1! Вчера попаднах и на още една много интересна статия, която препоръчвам да се прочете - "Тайната на автоимунните заболявания е разкрита", според която се касае за инфекции с L-бактериални форми, вируси, рикетсии, приони, нанобактерии и други натрапници нападащи мускули, стави, сърце, нерви, ендокринни и екзокринни жлези, кости и т.н.. Отговорът на организма е като отделя антитела срещу тези натрапници като същевременно унищожава и засегнатите клетки! Представям си го така, всеки човек е различен организъм, различни гени, различна имунна система, както при компютрите всеки използва различни антивирусни програми, ако при някои от тези програми може да пробие вирус, то при други не може защото е по добра антивирусната програма, така е и при хората може би!?! Искам да чуя мнения на биолози, които имат познания в тази област, да ме упътят към истината, защото съм много объркана.. Не знам на кое да вярвам - на медицината, която всъщност няма конкретен отговор, или на другата страна (нападението от вируси или др. натрапници), която ми се струва много, много ЛОГИЧНА!!! Знаете ли че дори още през 60-те години на 20-ти век се е говорило за Coxie(нещо подобно беше) вирус, който се срещал в много голяма част от заболелите с диабет тип 1! Аз съм момиче което винаги се е подчинявало логиката и добре аргументираните хипотези, а именно тази хипотеза за натрапниците ми се струва много логична.. A ако греша, моля да ме поправите, за да не се лутам напразно и да си тровя съзнанието излишно, макар че знам, че никога няма да спра да търся истината...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...