Отиди на
Форум "Наука"

SurDrakster

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за SurDrakster

SurDrakster's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Ами, разговора беше за ... някакъв критерий на отсяване на кандидатите за един конкурс и италиянеца спомена тази дума като фондаментален начин да се разбере кой ще е най подходящия кандидат, търсеше този който може да изчерпи темата с възможно най-малко думи - тоест, да не му разправят както казваме ние “врели-некипели“ и същевременно да го разбират и другите които той един ден ще трябва да обучава. Както споменах преди това искаше кандидатът да употребява начин лесно усвоим от мозъка, но същевременн със специфични термини. Аз го разбрах след като му зададох въпроса ... “И по точно?“ ... но неможах да го преведа конкретно на кандидатите и се намерих в една трудна ситуация.
  2. Здравейте, искам да попитам тези от Вас, които са компетентни по въпроса... Ето думата - "interlativo". Кой е правилния й превод в български език - интерлативо е рядко употребявана дума в италианския език и от това, което можах да разбера, защото не посмях да попитам, за да не стана за смях, е “начин на изразяване със специфични термини по някаква тема, но така, че да може да те разбере и някой не толкова компетентен (“навътре“) по темата на разговор ( начин по-лесно усвоим от мозъка ). Не ме разбирайте погрешно, НЕ СТАВА ДУМА ЗА ИНТЕРАТИВО ( non interattivo ). От 15 години за пръв път се сблъсквам с такава дума, за която не мога да намеря нищо в нито един българо-италиански речник. Благодаря на всеки, който отговори.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...