Отиди на
Форум "Наука"

Balkanec

Потребител
  • Брой отговори

    14
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Balkanec

Balkanec's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-4

Репутация

  1. По-нагоре - египетския историк Манетон: http://www.sigilla.com/manetho.html Армаис (Хермаис) се прекръства на Данай, напуска Египет, пристига в Елада, завладява Аргос и властва над аргосците. За предисторията на Армаис, взел племенното име Данай има мнения, че е племенен еврейски вожд след периода, когато евреи и други семити властват в Египет. Става въпрос за хиксосите - пастири - според Манетон. Историята на Манетон заслужава внимание. Йосиф Флавий, който го цитира е съгласен, че тези чужденци са юдеите. ... Точно за това става въпрос. Сведенията са, че данайците са преселници от Египет. Не останалите.
  2. От текста става ясно, че "Данай" е преименувал завареното население (пеласги) в земите където той е владял (всъщност Страбон пише "в Елада"). Дали ахейците са данайци? - един добър въпрос. Както и за останалите древни племена в южните Балкани, които днес обикновено се определят за "гърци". Оттам и тезата, че същинските "гърци" в началото са данайците, които се отличават по произход от всички останали, обявени по-късно за "елини". (Понеже Омир като описва противниците на Троя, ги нарича най-често именно данайци и по-рядко като говори за техния лагер споменава и ахейци.) Самият факт, че за така наречения водач "Данай" има сведения и в египетски източници, които описват неговата предистория там (и на племето му) е показателен. Това съвпада и с писаното от старогръцките автори, а и със самата гръцка митология.
  3. Страбон за произхода на данайците: Данай довежда хората си от Египет Страбон, География – кн. 7 – 7, 1 http://antichniavtori.wordpress.com/2008/11/13/sgk7c7/ ... Данай наложил закон всички наричани дотук пеласги да се наричат данайци Страбон, География – кн. 8 – 6, 9 http://antichniavtori.wordpress.com/2008/11/13/sgk8c6/
  4. http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=9787&view=findpost&p=119609 тезата (на Бернал) е че "египтяни" основават древна елинска цивилизация, но египтяни, които не са негри ами говорещи семитски език. ... http://tinyurl.com/36qwhga Данайцы ... Игаел Ядин http://tinyurl.com/3xqccl4 ... Манетон История на Египет фрагменти http://www.sigilla.com/manetho.html ... КГБ какво ме плашиш? Не ставай дете. Що за аргумент в спор? Мрежата никой не може да цензурира, колкото и на някой да му се иска. Поне да бях написал някаква обида. Че банни ме щом си толкова тънкочувствителен. Заплахите ти не хващат място.
  5. КГБ - Твърденията на древногръцките автори, които единодушно и безпределно ясно твърдят, че предците им идват от Египет - тях виждаш ли ги или браузерите си правят някаква шега и четем някакви различни постове? На мен ми е забавно да продължа да задавам тоя въпрос. Ако трябва да ги постнем пак удебелени и подчертани в червено? ... Разбира се има и още, но за днес и това е предоволно.
  6. И още нещо - за да няма пак въпроси колко черни били гърците Ясно е, че не са негри. Заглавието "Черната Атина" явно е "рекламно заглавие", понеже и самия автор посочва, че те са от семитски произход. Самите евреи нееднократно са били прогонвани от египтяните в различни посоки. В Етиопия, която е под египетско влияние, те имат свое еврейско царство. Смята се че (част от) евреите имат и негърска кръв. Това съвпада и с генетичните проучвания, които свидетелстват, че гените на гърците ги правят роднини на жителите на Етиопия. (Населението в Етиопия не е негърско.)
  7. Дотук нямаше някакви сериозни опровежения на цитатите от старогръцките автори, които казват, че данайците идват от Египет. Явно трябва да приемем мълчанието за знак на съгласие Да продължим нататък: Първо - от уважение към автора на темата - едно напомняне от негов пост за книгата "Черната Атина": http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=9787&view=findpost&p=119570 Какви данайци има в Египет? След като и на глухия цар стана ясно, че същинските гърци са данайците, които според древногръцките автори са се преселили от Египет: Да видим - колко племена с името "данайци" има в Египет и с какво са известни? Има едно данайско племе в Египет - а именно еврейското Даново коляно. Че данайците са ... данайци - е известно на историците. Ето един пример: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D1%86%D1%8B Явно става въпрос за исраелския археолог Игаел Ядин. Кой е Данай? - Митичен родоначалник на Данайците? - Действителна историческа личност - цар на когото са се нарекли? - Исторически водач на преселението от Египет, който се е накичил с племенното име на данайците или те са го "титуловали" с него? Любопитни сведения дава египетския историк Манетон от 3-4 в. пр. Хр. - цитиран от еврейския историк от 1 в. Йосиф Флавий в трактата му "Срещу Апион", който е набеден, че предизвиквал гърчове у гърчоманите. Йосиф Флавий Манетон История на Египет фрагменти Ето и един друг цитат от египетския историк, за да стане ясно, че двамата субекти от политическите борби в Египет - Данай и Египт са същите Данай и Египт от гръцките "стилизирани" митове: Изяснява се, че историята на данайците не започва от Гърция. В Египет те имат живописна предистория - според самите египтяни прекалено живописна... Вижте там цялата история - има и поука, има и назидание
  8. Не знам колко ще ти струва да си платиш на някой да ти изобрети машина на времето, за да ти доведем древногръцките автори - да ти повторят лично на теб - сведенията от по-горе
  9. Откъде е известно? От чисто митологични родословия? Че то дори и персонажите в тях водят все към Африка. Изключение е ... Йо. Остава да кажем, че кравата Йо е историческа личност
  10. И аз чакам Чакам отговор: Оспорва ли се ли се, че същинските гърци - данайците - идват от Африка - или не се оспорва? Ако се оспорва - с какви доводи? Ако няма спор за това - значи преминахме темата ОТКЪДЕ идват гърците. Чак тогава можем да стигнем до темата: кои са гърците. Поздрави
  11. Aspandiat - ааа не - много избързваш Така не е интересно. По-забавно е първо да оставим гъркоманите да асимилират горното. И да видим ще опровергаят ли факта че: - Същинските гърци са данайци и - според самите гръцки автори - идват от Африка. Някои жокери по темата: Омир не нарича гърците "елини". Нарича ги "данайци" (по-рядко говори за ахейци). Според старогръцки автори старото име на Гърция е Данаос. Първо да видим ще има ли опровержение на тези неща. Иначе, ако избързваме много - няма поука, няма и назидание. Зелос и Дзвер тук 10 страници изсипват данни и накрая им казват, че не са дали данни. Та - да караме едно по едно.
  12. Нещата са казани може би най-добре в едно мнение от мрежата, на което аз много се смях. Освен, че е развеселяващо, трудно може да се отрече, че е и вярно: Прозвището на гърците разпространено сред нашия народ е "етиопски цигани". По същия начин ги наричат и в Р Македония: "етиопските цигани". Употребява се и до ден днешен - достатъчно е да го напишете в гугъл и да видите резултатите.
  13. То и на мене ми звучи безсмислено да пишеш това, след като в същата тема хората са дали цели страници с такива данни Известно е, че САМИТЕ ДРЕВНОГРЪЦКИ АВТОРИ казват, че данайците идват от Африка. Първо опровергай тях - или ги приеми. Иначе е безсмислено да ти отговаря човек
  14. Поздравления за Зелас за чудесната тема и за Дзвер за изобилната информация! Намерих наистина много полезни неща, които ми трябваха. Е, наложи ми се да ги отсявам между локумите и безсмислиците на други, но си струваше, а и по форумите е така За африканския произход на данайците-гърците има много данни. Но изображенията по вази едва ли са сред тях. И според мен по тях не може да се съди - те най-вероятно са условни. Но не е и нужно, има достатъчно други примери. Има немалко данни за семитския им произход - че данайците са част от еврейското Даново коляно, изгонени от Египет. Който се интересува може да провери. При повече време ще дам и примери.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...