Отиди на
Форум "Наука"

Julien_g

Потребител
  • Брой отговори

    7
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Julien_g

  • Рожден ден 1.11.1962

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Интереси
    мотори,гъби,CNC машини

Julien_g's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Отдавна няма движение в този форум,може би защото годината не беше много добра за нас(гъбарите)или поне за мен.Есента беше доста суха и топла,липсата на влага не даде възможност на много видове да се развиват,или поне се появиха за кратко.Все пак не мина савсем без гъби.Ето какво сабирах Аз:Бяла и кафява орешарка,Синапова гъба,Саждива гъба,и най ценната можеби Auricularia.От нея брах до падането на снега,не,че сега я няма просто трудно се намира заради снега.Пожелавам на всички потребители и гости на този форум ПРИЯТНО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2011г.Много здраве на тях и семействата им.Много щастие и късмет,лични и професионални успехи.
  2. Още една вкусна красавица за която предполагам,че е кладница.
  3. Тази също намирам в липовите гори,по нападали дървета и клони.Свежите екземпляри са меки и слузести,по-старите потъмняват и са по твърди(отдолу между ламелите на старите има дебни мушици).Цвета и формата и са характерни.Жилава е,на вкус леко нагарча в прясно състояние-заради слузта.Мие се с подсолена вода заради слузта.Вкусна е,най често на салата.Дребничка е и може би затова не представлява интерес за повечето гъбари.Когато няма други гъби все пак е нещо.НЕ ЗНАМ КАК СЕ КАЗВА.
  4. Тези ги бера от години,от средата на октомври до като падне първия сняг и все още може да се ходи из гората.Среща се в широколистни гори и малко труно се забелязва под нападалите листа,често там където има бръшлян,но когато я открия обикновенно е в големи количества,на туфи.Диаметъра на едрите екземпляри е 7-8см.Пънчето е кухо,високо е8-10см.,с малко неправилна форма,прилича на леко смачкана и поогъната тръба.Цвета се вижда добре на снимката.Много е крехка,може да се бере и без да се реже с нож,просто мушваш пръсти под гуглата и я пречупваш.В диаметър от около 3 метра съм набирал 6-7 килограма.Туфите обикновенно са много,не смееш да стъпиш на страни.Консервирал съм в буркани,става добре.НЕ ЗНАМ КАК СЕ КАЗВА.
  5. Незнам как се казват тези гъби,цвета и формата им се виждат ясно на снимката.Дървото е липа.На пипане са лепкави.Изядох един екземпляр още като ги намерих(преди 3 дена)Вечерта ги опържих и изядох-вкусни са. Знае ли някой как се казват тези гъби?
  6. Не се извинявай,радвам се,че все пак някой е обърнал внимание на снимкитеи се е постарал да ми пише.Ащом сега аз пиша значи съм добре-нищо ми няма.Ето ви още една,която не съм сигурен каква е.Гъбите са стари не съм ги вземал,само ги снимах.Дървото е орех-загниващ,гъбите бяха много,имаше и доста по-големи.Доста са замърсени,но по фората им и вида,може би някой ще може да каже какви са.
  7. Здравейте Аз съм нов член на този форум,ходя от време на време за гъби,не познавам много видове,но вече изядох тези които намерих.колеги казаха,че е ПЪНЧУШКА.Това което намерих обаче за тази гъба не съвпада с тази която намерих.На снимката ясно се вижда,че е върху дърво,гората е смесена,преобладаващо широколистна.Шапката на гъбата е с размери от6до15мм.Дребничка е,но е в големи количества на едно място.Само на едно дърво имаше повче от 15 такива туфи.Незнам как се казва.Някой знае ли?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...