Отиди на
Форум "Наука"

kirildimitrov78

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ kirildimitrov78

  1. Намерих в нета това стихотворение за генерала: ГЕНЕРАЛ Сърбите пред нищо се не спираха, И никого по пътя не подбираха, Страхливци и предателите национални, По дупките си миши се завираха. С позорен страх те гащите напълниха, И заръка антибългарска изпълниха, Без капка гордост, чест и смелост, Очите им със сълзи се препълниха. Из тълпите от страхливци се изправи, Генерал – мъжествен и с ръце здрави, Макар и не произведен генерал, По душа силен и с генералски нрави! С трибагреник с Герб в средата, И бодра песен на устата, Затича към оръдието топовно, Готов да им строши главата! Той не плашеше се от смъртта, За него идеал и цел бе тя, Не би поколебал се да умре, Ако България нуждаеше се от това! Винаги в бой влизаше пръв, Роден бе със сърце на Лъв, Генерал - един на милиони! Проливаше без страх до капка кръв. Прииждаха коварни сърби долни, С лукав смях и от победата доволни. Но Генералът не почиваше минута! Снаряди по главите им подмолни! Тирада от шрапнел връз тях стовари, И всеки сръб на беж удари. Страхът им генерала взе без време, С помощта на два овчаря! И чест и вечна слава за Героя! Той нивга не предаде боя! И славна песен вси запяха, „Шуми Марица” – О, родино моя!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...