Отиди на
Форум "Наука"

Futurolog

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Futurolog

  1. Поправка, само с броене на нулите в първия ред няма да стане, но идеята е да се съобрази как от нулите на итерираната матрица да се преброят компонентите на свързаност на графа.
  2. Нещо от тоя сорт няма ли да свърши работа: Пишеш матрицата на инцидентност или както там се нарича. Това е квадратна таблица с рамер (брой на върховете)х(брой на върховете). Числата в нея показват колко ребра има между всяка една двойка върхове. Числата в N-тата итерация (N-тата степен) на матрицата показва колко пътя с дължина не повече от N има между всяка една двойка върхове. Нека N е броя на ребрата (броя на елементите във V). Понеже дължината на минимлния път между дадена двойка върхове е не повече от N, то повдигаш матрицта на степен N и нулите в първия ред например би трябвало да показват колко са компонентите на свързаност или поне така ми се струва. Дано горните разсъждения помогнат, ако не... здраве да е, ще измислим друг начин!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...