Отиди на
Форум "Наука"

geri®

Потребител
  • Брой отговори

    16
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от geri®

  1. Здравей, Гери!

    Интересно ми е какво повече от това http://nauka.bg/foru...ndpost&p=133365 трябваше да му кажем, за да го опровергаем. Цели фермани ли трябваше да изтипосваме тук, след като всичко е толкова елементарно. Или греша? Ако е така, съвсем сериозно те моля, ти - като физик - да обясниш как точно е трябвало да подходим към... "разработките" на Петков. Защото в моя постинг аз наистина наблегнах повече на майтапа...

    П.П. Имам предвид постинга си 1192 до Миролюбив от 10 ноември. Не знам защо не излиза с линка.

    Здравей ,

    Хехе, в постинг 1192 ти заявяваш само, че според постулатите на Айнщайн формулата на Айнщайн е вярна , а според постулатите на Петков формулата на Петков е вярна. Какво по голямо признание на идеите на Петков от това ? Ти не опровергаваш по такъв начин Петков , ти просто го правиш равнопоставен със Айнщайн , лошо !

    Това не е достатъчно за опровергаването на гаражните гении. Крайно недостатъчно ! :)

  2. Според мен антирелативистите са удобен повод участниците във форума малко да разпуснат и да ударят по един майтап на чужд гръб. Не са толкова трагични краските че да ви напомня някой нещо, важното е че наука се прави с научни методи а не с повтаряне на глупости без покритие. Отношението към точно определени участници е напълно заслужено от тяхна страна, форумът си има правила.

    Рано е за майтап . Майтапът е със всички вас които не можахте да оборите ония формули които Петков ви натика в носът .Що за физици сте след като не можахте да оборите тезата на Петков . Той твърди че след като формулите му са верни то Айнщайн е сгрешил . Нима не схванахте че това твърдение е основателно ?. Нима не схванахте , че докато не оборите ето тия формули на Петков :

    (tB- tA).(c-v) = rAB-v(tB - tA)

    rAB=v(tB - tA) +(tB- tA). (c-v)

    (tB - tA) (v+(c-v)) = rAB

    tB - tA =rAB/C

    Петков ще триумфира дори и в заключени теми ?

    Не виждате ли , че резултата от тия формули tB - tA =rAB/C е различен от резултата до който е стигнал Алберт Айнщайн tB - tA =rAB/(C-V) ?

    Не разбирате ли , че докато е в сила формулата на Петков tB - tA =rAB/C се обезсмисля формулата tB - tA =rAB/(C-V) на Айнщайн ?

    Вие в тоя клуб не можахте да защитите формулата на Айнщайн и да опровергаете формулата на Петков . Това говори само , че тук в клубовете на БГ-наука няма подготвени физици които да противостоят на на заблудите които ви пробутват антирелативистите . Това , че им пращате темите в паранаучни форуми и след това ги заключвате са само силови методи които правят антирелативистите мъченици , но това не ги прави победени.

    Мислете ! Нужен е научен отпор , нужно е научно опровержение на представите на антирелативизмът а доколкото разбирам от прочетеното тук такова опровержение в тези форуми не сте съумяли да направите . Съжалявам но такава е картинката .

    Докато няма научен отпор и опровержение на идеите на гаражните гении , гаражните гении ще са непобедени дори когато са обругани.

    Не си мислете че като сте баннали Петков и приятелят му Джорданс сте се справили със антирелативизмът Не сте се справили , те просто ще се появят във следващия форум, я в дир-бг , я някъде другаде и ще продължат да проповярват скапаните си идеи до тогава докато не са опровергани. Опровергаване му е майката !

    Желая ви успех в опровергаването. :)

    Като жокер мога да ви дам само това че Петков във формулите си не се съобразява със вторият постулат на СТО . От там чоплете.

    Към Magister militum :

    Това в общи линии като че ли казва всичко.Трябваше да дойде Гери от Дира,за да ни напомни какво е фактическото положение на нещата.Мога да добавя към написаното от него и тенденциозното,на моменти направо обидно отношение от администрацията на форума към точно определени участници и страни в дискусията.

    Благодаря ти за положителната оценка която даваш на мнението ми.

    А червената нишка във мнението ми беше че истината в науката не се налага със силови методи.

    • Upvote 2
  3. Ами Заю (не му знаем пола иначе имената са измислени вече), яде някакви треволяци (сушени) от зоомагазин. Като го донесах побързали зеле да му дадат и моркови. После цяла седмица го гледах да не се е продрискал (на декоративните не се дават сурови плодове и зеленчуци).

    Ама много яде туй добиче, а е на месец и половина. Нито храната е скъпа, нито е проблем да му даваме, ама се страхуваме да не стане ....прасе (както казва щерката). Нямам време да се консултирам с ветеринар, ама трябва да намеря, крайно време е :).

    Зайченцето бяло , цялден си играло

    В близката горичка , със една сърничка

    Зайченцето бяло , здраво пострадало

  4. От кой се е смятало и много по-важният въпрос е - защо трябва да се повтарят грешните твърдения на някой си.. та бил той популярна личност?

    Да де, и аз това искам да попитам ? :)

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...