Отиди на
Форум "Наука"

historyinaction

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ historyinaction

  1. Търсим готини млади хора с интерес към историята Знаем много за Втората световна война. Знаем за Хитлер, за Сталин, за Ялта, Сталинград и Берлин. Какво обаче знаем за Втората световна война на нашата улица? В нашия квартал, град, село, семейство? Какво помни баба ви? Бил ли е на фронта дядо ви? Търсим готини млади хора с интерес към историята и историческите изследвания за още по-готин клуб с името „История в действие”. Ще търсим човешките истории за Втората световна война на Балканите, ще гледаме през човешкия поглед, ще надникнем отвъд фактите, за да разкрием и човешките чувства. Звучи ли ви интересно? Събираме 20 млади хора за най-готиния изследователски екип. Ще се опознаем, ще работим заедно, заедно ще търсим, ще изследваме, ще обсъждаме, ще създаваме. За капак – ще можем да обменяме опит с групи от Румъния, Македония и Гърция – онлайн и на живо. И всичко това – по-малко академично и повече човешки и младежки. Не се колебайте – пишете ни на past@pakivnet.org до 10 декември 2010. А повече за инициативата можете да прочете долу, както и на http://activeremembrance.wordpress.com/ Международният проект „Пренебрегвайки миналото, осъждаме бъдещето” има за цел да изследва периода на Втората световна война на Балканите. Време, в което всяка една страна заема различна политическа позиция, в опит да защити националните си интереси. Това е един исторически период, наситен с много интересни факти и събития, както и с много лични истории, останали встрани от големите научни изследвания. Целта на проекта е да събере млади хора от Балканите, които чрез свои изследвания (интервюта, фотографии, записи, теренни проучвания, документални филми и др.) да покажат различни страни от събитията в България и на Балканите през този период По време на проекта участниците ще имат възможност да работят в екип според своите научни интереси, да усъвършенстват познанията си в областта на изследователската дейност, да обменят опит и знания с участници от други балкански страни. Резултатът от проучванията ще бъде публикуван на сайта на проекта. Най-добрите изследвания ще бъдат поместени в издание, което ще бъде разпространено в културните и научни институции на Балканите. Шестима участници ще имат възможност през август 2011 да посетят Солун, където ще представят проучването си пред останалите партньори в проекта. Създател на проекта е гръцката неправителствената организация U.S.B. United Societies of Balkans (www.usbngo.gr) в сътрудничество с неправителствени организации от България ( Европейска мрежа „Пакив”), Румъния (Initiative Group Alpbach Braşov) и Македония (Center for Intercultural Dialogue). Проектът се реализира с подкрепата на програма „Европа за гражданите” на Европейската Комисия.
  2. Търсим готини млади хора с интерес към историята Знаем много за Втората световна война. Знаем за Хитлер, за Сталин, за Ялта, Сталинград и Берлин. Какво обаче знаем за Втората световна война на нашата улица? В нашия квартал, град, село, семейство? Какво помни баба ви? Бил ли е на фронта дядо ви? Търсим готини млади хора с интерес към историята и историческите изследвания за още по-готин клуб с името „История в действие”. Ще търсим човешките истории за Втората световна война на Балканите, ще гледаме през човешкия поглед, ще надникнем отвъд фактите, за да разкрием и човешките чувства. Звучи ли ви интересно? Събираме 20 млади хора за най-готиния изследователски екип. Ще се опознаем, ще работим заедно, заедно ще търсим, ще изследваме, ще обсъждаме, ще създаваме. За капак – ще можем да обменяме опит с групи от Румъния, Македония и Гърция – онлайн и на живо. И всичко това – по-малко академично и повече човешки и младежки. Не се колебайте – пишете ни на past@pakivnet.org до 10 декември 2010. А повече за инициативата можете да прочете долу, както и на http://activeremembrance.wordpress.com/ Международният проект „Пренебрегвайки миналото, осъждаме бъдещето” има за цел да изследва периода на Втората световна война на Балканите. Време, в което всяка една страна заема различна политическа позиция, в опит да защити националните си интереси. Това е един исторически период, наситен с много интересни факти и събития, както и с много лични истории, останали встрани от големите научни изследвания. Целта на проекта е да събере млади хора от Балканите, които чрез свои изследвания (интервюта, фотографии, записи, теренни проучвания, документални филми и др.) да покажат различни страни от събитията в България и на Балканите през този период По време на проекта участниците ще имат възможност да работят в екип според своите научни интереси, да усъвършенстват познанията си в областта на изследователската дейност, да обменят опит и знания с участници от други балкански страни. Резултатът от проучванията ще бъде публикуван на сайта на проекта. Най-добрите изследвания ще бъдат поместени в издание, което ще бъде разпространено в културните и научни институции на Балканите. Шестима участници ще имат възможност през август 2011 да посетят Солун, където ще представят проучването си пред останалите партньори в проекта. Създател на проекта е гръцката неправителствената организация U.S.B. United Societies of Balkans (www.usbngo.gr) в сътрудничество с неправителствени организации от България ( Европейска мрежа „Пакив”), Румъния (Initiative Group Alpbach Braşov) и Македония (Center for Intercultural Dialogue). Проектът се реализира с подкрепата на програма „Европа за гражданите” на Европейската Комисия.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...