Отиди на
Форум "Наука"

emilovbg

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ emilovbg

  1. Един въпрос от абсолютен лаик, но просто или ми е сгрешена логиката или не схващам нещо. В книгите на Хокинг се казва, че няма време там, където няма движение. А тъй като за фотоните времето не тече, означава ли че са в покой?
  2. Благодаря за отговорите! Преди дапусна тук въпроса, изпратих и меил директно до мисията на НАСА за Вояджър, като предварително смятах, че шансът да ми отговорят е нулев. За моя изненада ми отговориха след 30 мин. Сигналите от двата апарата са постоянни, но се "слушат" 6-8 часа на ден, тъй като антените се ползват и за други мисии.
  3. Някой има ли представа, колко често Вояджър-1 праща данни към земята. Дали сигнала е постоянен или на периоди - един път дневно, седмично, месечно и тн. Другият ми въпрос е на какви честоти предава космическият апарат.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...