Отиди на
Форум "Наука"

Aliya

Banned
  • Брой отговори

    58
  • Регистрация

  • Последен вход

Contact Methods

  • Website URL
    http://aliya.blog.bg

Лична информация

  • Пол
    Жена
  • Пребиваване
    Bulgaria
  • Интереси
    Себепознание, духовност, Висше разбиране, Бог, Божествена истина, Исус Христос, религиозност

Aliya's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Репутация

  1. Никой от тях никъде не твърди, че човешкото същество е виновно!!!
  2. Исус Христос! Свети Франциск! Буда! Лао Дзъ! Махавира! Кабир! Руми! както и всяко едно човешко същество, което се обича и познава такова, каквото Бог го е създал!
  3. Да се търси смисъл в предателството и убийството, да се осмисля насилствената смърт и да й се придава Божествен смисъл е само по себе си отричане на Бог, който е Любов, Истина, Благодат. Предателството е акт на анти-любов, т.е. на отричане на любовта. И това е делото на Юда - той е предал любовта. С което всъщност е предал себе си, съществото си, защото всички ние сме изтъкани от основна тъкан - и тя е Божията любов. Затова и предателството е анти-божествен акт, сатанинско творене на зло в противовес на Божията любов. Същото може да се каже и за грозното убийство на млад човешки живот, многообещаващ при това. Защото Исус е постигнал духовното разбиране и е познал Истината на Бога, в резултат на което е разпръсквал тази истина и любов по юдейската земя. Ако той беше оставен да живее до естествената си смърт, така, както Буда бе оставен да живее и говори, или Махавира, то Западният свят щеше да бъде неимоверно обогатен от думите на Исус, пълни с Божествена любов и истина. Думите на Исус са благодат, защото те идват от Живата истина на едно себереализирано човешко същество, познало най-съкровените тайни на Битието. Да се осмисля убийството и да се превръща грозния кръст в символ на една религия, говори само за едно - за мракобесничество и отричане на живота. За отричане и отхвърляне на живото човешко същество, от Бога създадено, като му се вменяват чувство за вина и грехопадение затова, че човек изобщо е. Когато убедиш човек, че неговата същност е греховна и виновна за това грехопадение, ти отнемаш на човешкото същество радостта от живота и го превръщаш в лесна плячка за манипулиране. Вината е велик инструмент за манипулация - колкото по-виновен караш да се чувства един човек, толкова повече ти го режеш от корена му и го превръщаш в отбрулен лист, който всеки вятър може да отнесе в своята посока. Но аз питам - кой има право да убие това, което Бог е създал?! Кой има право да отрече, отхвърли и презре това, което Бог е създал с Безмерната си любов?! Никой няма право да разрушана това, което не е създал. И само един е Създателят на този свят - Бог. Всеки акт на насилие и отричане на Неговото творение, всеки постулат, утвърждаващ и подкрепящ насилствената смърт като средство за "изкупление", никому ненужно, и от никой непоискано, освен от предателите и убийците, е анти - Божествен. Защото какъв трябва да е този човек, който ще иска да се уреди с Вечен живот за чужда сметка; който ще иска да си измие ръцете в невинната кръв на един млад и невинен живот, за да спаси себе си?! Животът не се утвърждава с отнемането на друг живот, животът се утвърждава с неговото почитане като свещен и неприкосновен дар от Твореца.
  4. Не виждам тук друг освен Вас да нарича потребителите Ви фанатици!!! Ако дисциплинираш един стремеж, то той вече не е стремеж, а мъртва дисциплина!
  5. Самият Мохамед е бил Суфи, така, както е Суфи и Исус! Защото и Мохамед, и Исус, и всеки познал Бога в директно изживяване е суфи,т.е. мистик, влюбен в Него, Единствения, Възлюбения /както Го наричат Суфите/. Но пък за сметка на това Мохамед не е бил мохамеданин, нито Христос християнин, нито Буда будист. Те не са били последователи никому, а са отстоявали себе си и своята истина. Тези редки безценни същества, познали Бога от лична опитност, са мистици, т.е. суфи.
  6. Темата за суфизма е неприятна на фанатиците мюсюлмани, но не на всички мюсюлмани. Всеки истински мюсюлманин носи в себе си любовта към Бога, така, както го прави и всеки суфи. Освен това, не е ли истината критерий в този форум!? Мистицизмът няма никаква дисциплина и никога не е имал! :!!!: . Дисциплина имат университетите, но не и духовността! Студентите изучават дисциплини /ако това имате пред вид под дисциплина/, но не и духовно търсещите. Духовно търсещите не изучават нищо - точно обратното, стремят се да забравят всичко научено и заучено досега, и да останат като чист лист хартия, върху който сам Бог да пише! И това не се постига с дисциплина и изучаване на постулати, концепции и теории, защото колкото повече се дисциплинираш, толкова повече се отдалечаваш от Бог. Мистицизмът е духовна пътека навътре към себе си и собствената ти трансформация по пътя на осъзнаването и разбирането, а не на дисциплината и репресията.
  7. Суфизмът не е учение, нито е религия. Суфизмът е духовна пътека, а суфите са най-искрените възлюбени на Бог. Никой друг не е възпявал Бог с тяхната сила. Суфи поетите Руми и Кабир са най-великите поети мистици на всички времена. Духовната пътека на Суфите е пътеката на Любовта, на отдадеността, на сърцето. Суфизмът е мистицизъм, той е духовно пътуване навътре към душата, той е истинската религиозност на сърцето, а не външната показност на организираните религии и мъртви йерархични структури. Суфизмът, хасидизмът, зен будизмът са мистичните школи на истинската духовна трансформация и постигане на освобождение. Без Суфизма Ислямът е мъртва структура, така както и юдаизмът е мъртва конструкция без хасидизма. Суфизмът е душата на Исляма. Танцът на суфи дервишите е танцуван за пръв път от Руми, който след 36 часа непрекъснато въртене, се е просветлил. Танцът е своего рода медитация, тъй като много успешно изважда човек извън хватката на ума му и му дава възможност да се погледне извън ума, с чистите очи на съществото си. Когато суфи дервишите танцуват, те имат одухотворените лица на позналите Божията благодат и завладяват присъстващите със своята възвишена енергия. Танцът им е наслада за очите и сърцата на присъстващите.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...