Отиди на
Форум "Наука"

fotakiev

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от fotakiev

  1. Поклонението в Кааба не е просто заемка, а естествен продължител на езическата традиция да се обикаля около Храма. Пророкът неслучайно смесва тези обичаи-нови и стари, включително думата Аллах-за да се възприеме новата религия по-лесно от арабските племена. Дори днес има остатъци,макар да са много малко и в определени райони, тъй като новата религия достъ бързо се справя със старите вярвания. Подобни останки от езичеството можем да видим при шиизма.

    Ok,но съвпаденията стават прекалено много....

    Оказва се ,че:

    1. Самият храм Кааба е бил винаги езически храм;

    2.Племето на Мухаммед и конкретно неговото семейство лично е било ангажирано да пази същият езически храм,който сега почитат и мюсюлманите;

    3.Там...в Кааба се е почитал богът на Луната,както сега мюсюлманите имат за емблема месечина(Луна);

    4.Камакът,който и днес почитат мюсюлманите е част от божество идол;

    5.Хадж се е изпълнявал по същият начин със същото име и преди 622 година.Тоест преди исляма да го има..;

    6.Думата Аллах се е използвала и за езическият бог в Каабата,както и за всички богове;

    Затова не смятам,че е коректно и вярно,че езическите елементи не са заемка.Исляма е компилация между арабски обичаи и юдеизъм.

    Само не разбирам какво общо имат с християнството, и защо все се бутат да се пишат негови последователи,но това е друга тема...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...