Отиди на
Форум "Наука"

havic

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ havic

  1. Пушил съм активно повече от 6 години, вече не пуша повече от година и няма никакъв шанс да започна. Първо да кажа на Митака, това че ядеш бял хляб изобщо не означава че трябва да пушиш. Каква е тая глупава логика, еми то и тея на кокаин могат да кажат "кво като съм на кока, вие не пушите ли цигари" Всички тези неща които изброи НЕ са вредни, не знам как изобщо си помислил че са вредни ? Те не съдържат вредни субстанции, а единствено човек може сам да си причини вреда с прекомерната им употреба, витамин Ц също е полезен, но като глътнеш 2 шепи хапчета.. вече май не е, да спрем и него? Също така всеки себеуважаващ се диетолог, при правене на диетична програма ви дава ден в които имате 'свободна' консумация... така че за добро и бодро тяло изобщо не е казано, че ти вече никога през живота си не трябва да ядеш пържени картофи/примерно/. Твоето мислене на мен не ми оказва влияние, но на децата им оказва и те като кажат.. "ааа ама той дъртия вика, че хляба също бил вреден, дай да си опъна"... и ето я картинката е готова. @lila_va Интересно наистина, това за столетниците също е интересно.. а те иначе колко са в Котел ? Колко човека в Котел могат да се похвалявят като дядо то на твоя познат, има ли 5 човека от 6 хиледния Котел ? Знаеш ли че ако пушачите в Котел са 4000, дори 20 от тях да доживеят 100 години,шанса ти да си от тях е 0.5%, ако са 5 човека, това е малко над 0.1%, а ако е само дядото на твоя познат - 0.02%! Оптимистично, мислиш ли ? Проблема не е в пушачите, проблема е че здраво мислещи и интелигенти хора продължават да самозалъгват себе си и околните с някакви митове за цигарите... това е истинския проблем, аз също мислех така преди 3-4 години. "един живот живея" и не знам си какви глупости, точно заради подобни запомнящи се фрази имах 4 неуспешни опита за отказване... и сега когато чуя от някои подобни неща, веднага ми става ясно че този човек скоро няма да успее да ги откаже, дори да иска. Лично аз ги отказах, не защото разбрах че съдържали радиоактивни субстанции или някакви такиви истории, аз усещах вредата им.. и разбира се, понеже всеки си носи на челото 'тома неверни' и съм сигурен, че рано или късно всеки ще стане 'тома - повярва'. Просто въпрос на време...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...