Отиди на
Форум "Наука"

havic

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от havic

  1. Пушил съм активно повече от 6 години, вече не пуша повече от година и няма никакъв шанс да започна.

    Първо да кажа на Митака, това че ядеш бял хляб изобщо не означава че трябва да пушиш. Каква е тая глупава логика, еми то и тея на кокаин могат да кажат "кво като съм на кока, вие не пушите ли цигари" :laugh:

    Всички тези неща които изброи НЕ са вредни, не знам как изобщо си помислил че са вредни ? Те не съдържат вредни субстанции, а единствено човек може сам да си причини вреда с прекомерната им употреба, витамин Ц също е полезен, но като глътнеш 2 шепи хапчета.. вече май не е, да спрем и него? Също така всеки себеуважаващ се диетолог, при правене на диетична програма ви дава ден в които имате 'свободна' консумация... така че за добро и бодро тяло изобщо не е казано, че ти вече никога през живота си не трябва да ядеш пържени картофи/примерно/. :laugh:

    Твоето мислене на мен не ми оказва влияние, но на децата им оказва и те като кажат.. "ааа ама той дъртия вика, че хляба също бил вреден, дай да си опъна"... и ето я картинката е готова.

    @lila_va

    Интересно наистина, това за столетниците също е интересно.. а те иначе колко са в Котел ? Колко човека в Котел могат да се похвалявят като дядо то на твоя познат, има ли 5 човека от 6 хиледния Котел ? Знаеш ли че ако пушачите в Котел са 4000, дори 20 от тях да доживеят 100 години,шанса ти да си от тях е 0.5%, ако са 5 човека, това е малко над 0.1%, а ако е само дядото на твоя познат - 0.02%! Оптимистично, мислиш ли ?

    Проблема не е в пушачите, проблема е че здраво мислещи и интелигенти хора продължават да самозалъгват себе си и околните с някакви митове за цигарите... това е истинския проблем, аз също мислех така преди 3-4 години. "един живот живея" и не знам си какви глупости, точно заради подобни запомнящи се фрази имах 4 неуспешни опита за отказване... и сега когато чуя от някои подобни неща, веднага ми става ясно че този човек скоро няма да успее да ги откаже, дори да иска. :bigwink:

    Лично аз ги отказах, не защото разбрах че съдържали радиоактивни субстанции или някакви такиви истории, аз усещах вредата им.. и разбира се, понеже всеки си носи на челото 'тома неверни' и съм сигурен, че рано или късно всеки ще стане 'тома - повярва'. :biggrin: Просто въпрос на време...

    • Upvote 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...