Отиди на
Форум "Наука"

ivailo-m

Потребител
  • Брой отговори

    17
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за ivailo-m

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.hlebarstvo-sladkarstvo.com/

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Интереси
    ШахМат

ivailo-m's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Къде е официялната информация и авторите ли????? Ами при българите дето използваха водорода за гориво още преди десетилетия. Единия построи машина за водородно гориво още през 30те години на миналия век а другия през 90те подкара лада 5тица със вода. Къде са техните разработки???????? Нали се сещате че няма никой учен да излезе и да обясни на хората колко е вреден маргарина при положение че от него някои пачелят милиарди.!!!!!!!!! Разровете се в нета и вижте че повечето статий за тези неща са анонимни. От друга страна много учени получават сериозни суми и облаги да инасят доводи за обратната теза. Някои от изследванията обаче са направени от HACSG (Hiperactive Children,s Support Group) , FDA ( Food and Drug Adminisration) и др. В Америка вече има диагноза: аспартамова болест. Който търси намира!!! Тоест не всички публикации са анонимни. Ако някой защитава толкова яростно тази теза за безвредните храни аз съм готов да го храня безплатно като маймуните в зоопарка. При положение че ще яде само това което аз му давам.Гарантирам че няма да му липсват деликатеси и лакумства.За количествата няма ограничение. Има ли желаещи????? Подобен експеримент вече е правен. Един човек се хранеше в продължение на един месец само в Макдоналтс. Резултата е 15кг. повишаване на теглото. Ако беше продължил с експеримента можеби вече нямаше да е между живите. И още нещо. Ако не са вредни Е-тата, защо се гласят от Европейския Съюз да ги забранят??? Ако не беше кризата можеби това вече щеше да е факт.
  2. Селитра е другото име на нитратните соли. На нея се дължи запазването на червения цвят на колбасите. Питай някоя баба ка се прави домашна луканка или суджук. Ще ти каже че се слага селитра. Даже се продава такъв продукт за приготвяне на домашна луканка. А нитритите ускоряват узряването и сушенето на месото.
  3. Ако държавата се намеси и спре тия боклуци, цената на истинските вече колбаси ще е доста под сегашната. В момента ако има някъде истински въобще е много скъпо понеже при ниска продаваемост себестоиноста на единица продукт се качва. За това за мен пазарната икономика се провали също като плановата. Това е! Как може в едни държави да работи една система а в други не???!!! Народа го е казал " ПРОСТ НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА! С други думи понеже ние сме боклуци , за това и боклуци ядем. Няма съвест нито в производителите, нито в контролните органи. И оня дето приказва че Е-тата не били вредни да вземе да се скрие при маймуните в зоопарка. Вчера бях там с децата и на една от клетките имаше следния надпис: ВАШАТА ХРАНА СЕ ХАРЕСВА НА МАЙМУНИТЕ НО ТЯ Е ВРЕДНА ЗА ТЯХНОТО ЗДРАВЕ. Това може би не е заключение на световни организаций но е вярно. А който иска мога да му изпратя и публикации на световни,Американски и каквито иска институций в уверение на това че някой от Е-тата не само че са вредни и опасни за здравето но те направо убиват. P.S. За МЕТРО си прав. И аз от там си купувам месо. Прясно е и не е обработено с Е-та.
  4. Ти остави подправките... Я кажи какво слагаш??? На подправки знам че го докарвате, но ония уши, копита, кожи, бузи и дзурли защо са останалите 95% Между другото и те са вносни. Идват във вид на прах в чували и като го накиснеш с вода и набъбва.После малко соев изолат,малко боя и кремвирша е готов. Само дето и кучетата не ги ядат. Аз не искам да ходя в Германия да ям хубави наденички. Защо ти не ходиш там да правиш тия боклуци??? Ходи на Октоберфеста да видиш какво се казва Кезевурст. Готов съм да дам 10 до 15лв. за кг. ако има и тука такива. Ама няма!!! За съжаление няма и да има. Защото има хитреци (Търговци на адитиви), които ти обясняват че всички добавки са супер. Има и глупаци "технолози" които им вярват, няма държавна институция която да проверява, и затова има такива като мен които не купуват.
  5. Не е смешно, трагично е! Щом вече и луканката не става за ядене, какво да кажа за кремвиршите и надениците.
  6. Запазването на червения цвят на месото докато съхне се дължи на селитрата. Благодарение на нитратите и нитритите пък месото исъхва по-бързо. Тоест на третият ден е вече в магазина. И след една седмица в хладилниа ти, вече не става за ядене а за бой по главата на някой тъпанар дето го е наблъскал с тия боклуци. Тоест излишно обогатени с химия. От това печели само производителя и никой друг по веригата. Дори търговеца не е доволен като му застои луканката една седмица и после не може и с нож да я отрежеш. Затова напоследък се изхитриха да ги вакумират но и това не помага.
  7. Колега... Я ми обясни и на мен защото нещо не ми е ясно. Така или иначе виждам че раздаваш безплатни уроци. Защо когато консумираш калиева или натриева сол тоест калиев и натриев хлорид, кръвта се насища с калий и натрий? Реактивите за анализ на кръвта са за наличие на калий и натрий, а не за калиев и натриев хлорид???
  8. Имам вече някаква идея относно тестовете. Трябва да смеся маргарина с вода. Да се загрее и да се пусне малко да се поклати за да се радтворат металите във водата,след което водният разтвор да се третира по надлежния метод.Разбира се друг е въпроса дали това ще свъши работа с крема на някоя вафла или тесто от бисквита. Извинявам се че малко се отклонихме от темата но се надявам да е интересно и на останалите участници във форума. Мога да подаря брошура със списъка на Е номерата на всеки който желае. На брошурата са изброени всички Е-та с кратко описание и съответно, червена, жълта или зелена маркировка. Червените: Забранени в много държави и обявени за опасни и вредни за човешкото здраве. Жълтите : С особено мнение и също в някой държави са забранени. Зелените: Безвредни и не носят риск за човешкото здраве. Брошурката е с размери 9,5 X 6см. сгъната е на хармоника и е много удобна за пазарски нужди. Същата е издание на Активни потребители и списание Потребител.
  9. Ако тези думи са твой, значи още не страдам от алцхаймер. Ако те интересува по-конкретно контрола на следи от неорганични катализатори, пиши ми на лични. Може да се направи нещо, но трябва да се намери институция, която да заплати разработката. Дори и в държавните учереждения, където не се търси печалба, химията е скъпа наука и няма кой да задейства апаратура за половин милион само за личното си любопитство. Но по заявка на потребителски асоциации сме правили подобни проучвания. Противоречиш ли си или така ми се струва??? Иначе благодаря за предложението. Не се сърдя че се се заяждаш. Явно учените така си говорите. Вече почвам да ви свиквам.
  10. Имам микроскоп, с увеличение до 1600пъти. Имам и камера която се поставя на единия окуляр и е свързана с компютъра. Утайки би трябвало да хвана и в доста малки количиства. Мисля да разтопя мазнната и да я третирам дирекно. Във вода няма как да я разтворя, най-много да я рамеся с водата. Дайте някви идей. За следи от никел, ако алкализирам леко с амоняк и после с алкохолен р-р на диметилглиоксим ??? При наличие на никел не трябва ли да даде червено оцветяване?
  11. Дайте вече малко по-сериозно. Как да хвана следите от катализатора? Ако третирам разтвора със сероводород или сулфиди на алкални метали, няма ли да стане? Надявам се да получа тъмна утайка.
  12. Мисля че зададох смислен въпрос. Някой знаели за домашен тест за наличие на хидрогенирани мазнини? Какъв е начина и как се тества суровината или продукта? А ето и някой от отговорите които получих: Незнам какво имаш пред вид но на кутиите за маргарин си пише. Или не? Инак ако сложищш в гореща тенджера маргарин и го оставиш да позагрее почва да пръска, както пръска когато случайно капне вода в гореща мас..... А в такъв случай сигурно ще ти бъде много неприятно да разбереш че няма начин да провериш дали в една храна няма хидрогенирани мазнини. Още повече пък преди да си я купил. Чистото масло от мляко, като го извадиш от хладилника е твърдо и трудно се реже и размазва на равномерен слой. Такова масло правят на село. Може да се получи като се смесят затоплено прясно и кисело мляко и малко вода и тази смес се разбърква продължително време с някое подходящо устройство. Изглежда не си виждал истинско масло, за това не можеш да ми повярваш, че маслото, в което няма маргарин когато е охладено не може да се намаже на филията. Това е най-простия и верен начин за разпознаване (физичен). След тези отговори и още няколко заядливи,(които няма нужда да цитирам), как да не се ядосам? Може би тона ми е бил малко рязък но не съм обидил никой. След като тук в този форум получавам такива отговори,чудя се какво биха ми отговорили на женския пазар? Толко ли е трудно за някой учени, като не знаят нещо да си замълчат вместо да пишат глупости или да те критикуват за това,че не си се изразил правилно?
  13. Това може само жена да го изтърси. След три години практика в техникума (по хлебопроизводство и сладкарство), 15години като сладкар и 5 като технолог,сигурно съм пипал толкова маргарини и масла, колкото ти вероятно не си виждала и няма и да видиш можеби до края на живота си. Аз не мога да позная кога в немското масло има 20% маргарин,освен ако не го прочета със ситни букви на опаковката, (когато го пише). Ти ако можеш трябва да ти дадът нобелова награда. Аз лично бих те удостоил със златния скункс за най тъпо изказване в този форум. Извинявам се за тези думи но темата за мен е прекалено болна за да издържа на такива тъпотий, както може би си пролича и по-горе. Ако някой има какво да каже СЪЩЕСТВЕНО по въпроса който ме късае,НЕКА ДА ГО НАПРАВИ. Както виждам освен че ми направиха забележка за неправилният израз "наситени двойни връзки",не виждам друго съществено. Като намеря начина ще ви светна. Вече ми дадоха някой насоки по които да поработя. Егати учените...все едно съм на женския пазар и споря за ябълките дали са узрели.
  14. Разговора почва да става по-съществен. Имам в предвид дали няма някакъв метод който да е приложим в домашни условия. Например, както се хваща нишестето в млякото и други храни или напитки с йод. Едвали ще е толко просто но се надявам да има някакъв начин. За лабораторийте не се съмнявам. Остава и там да немогат да направят такъв анализ. Така като ви слушам ще излезе че това е най-трудно уловимата измама. Представете си че вместо масло, ядете маргарин. Или в био-шоколадите половината не е какаово масло а хидрогенирана мазнина. Какво да говорим за вафлите или колбасите. Че те вече и изкуствена сланина измислиха. Трябва да има някакъв начин.
  15. Имах в предвид, тест при който да се хванат наситените двойни връзки на въглеродните атоми,или следи от катализатора който е евентуално алуминий,кобалт,никел или калай. Но както и да е, явно не ме разбирате. Извинявам се че ви занимавам с глупости. Просто си мислех че съм в научен форум. Ето ви малко иформация за тези които не разбират за какво става въпрос. http://www.hlebarstvo-sladkarstvo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=48:2011-01-10-12-56-48&catid=34:2011-01-10-12-52-03&Itemid=55 http://www.hlebarstvo-sladkarstvo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=53:2011-02-21-12-52-41&catid=34:2011-01-10-12-52-03&Itemid=57

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...