Отиди на
Форум "Наука"

MAJIFU

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ MAJIFU

  1. Голяма част от София в миналото е била различни села. Такива са районите Подуене,Сердика. Всяко населено място е имало свой гробищен парк. Знаете ли,дали някъде са запазени стари гробища оттогава,или при присъединяването на селата те са били премахнати? Възможно ли е жилищата ни да са изградени върху старо гробище?Има ли информация къде в София са се намирали стари селски гробища?
  2. Почиствах и намерих стара опаковка алуминиев фосфид,използван преди за градината. Без да искам го бутнах от шкафа и падна в мивката. Тя е без цедка и се паднаха по тръбите в канала.Пуснах много вода,за да се махне надалече. Бяха четири таблетки алуминиев фосфид и ме е страх да не се отдели отровен газ.Май леко започна да мирише.Затворих банята,където паднаха хапчетата и пуснах водата за половин час,за да отведе надалеч отровата.Като чели в банята усещам миризма,но другаде не.Не съм сигурен,дали не е от самата баня,не помня как миришеше преди това. Сега заврях един парцал в тръбата на мивката,за да не излиза нищо.Как е възможно да излязат изпарения в банята,като трябва вече отровата да е в канала.Дали има опасност.По какво мога да позная за концентрация на отрова.Знам симптомите на отравяне.Отворих къщата да се проветрява. Май от притеснение започнах да си внушавам,че имам симптоми.
  3. MAJIFU

    Учебници

    Какво е мнението ви за учебника по философия на Сергей Герджиков. Кой учебник е най-добър. Ще изучавам философия догодина и тя ми е приоритет. Проблема с учебниците в страната е голям,няма изключения. Какво мислите изобщо за преподаването на философия в училище-качествено ли е. Какво е мнението ви за разделението на философията на етика,психология,свят и личност и последователността им. Относно учебника на Герджиков го смятам за хем непълен,хем прекалено пълен с излишни неща. В този учебник има неясно и лошо обяснение. На мен не ми харесва това,че не е периодизиран на философски школи през вековете,ами е хаотичен. Не може човек да направи разликата,не му става ясно кое отличава единия философ от другия,не става ясно точно ярко философските идеи и предпочитания на дадения философ,така че да може да се направи връзката и разликата с останалите,да се проследи еволюцията на философското знание.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...