Отиди на
Форум "Наука"

Orkana

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Orkana

  1. Понеже не ми идва нищо на ум, нека този който се сеща да зададе въпрос.
  2. През 970г., български и руски войски, под предводителството на Светослав, нахлуват в Северна и Източна Тракия. Съюзническите войски, обаче, са разбити от византийците и принудени да се оттеглят на север от Стара планина. Междувременно Йоан Цимисхий подкупва печенегите, които нападат столицата на киевска Русия. Научавайки, че столицата му е в опасност, Светослав се връща за да я защити. Йоан Цимисхи се насочва към столицата Велики Преслав, отбранявана от българи(”изпълнени с гняв към ромеите, които станали причина за нашествието на русите в страната им”) и руси, начело с руския пълководец Свенкел. На 5 април същата година успяват да превземат града. Йоан Цимисхий пленява Борис II и брат му Роман. Двамата са откарани в Цариград като пленници, а град Преслав е преименуван на името на византийския император Йоанопопол.
  3. Мой ред е През коя година е станало сражението за което Марцелин казва "погинала илирийската военна доблест" и кои са воюващите страни??
  4. Поради персийската опасност Темистокъм наложил цялото население на Атина да се изтегли на о-в Саламин и опразнил град. А тези които останали се укрепили в Акропола.Предполагам, че тези дървени стени са корабите на атиняните.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...