Отиди на
Форум "Наука"

tgv

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за tgv

tgv's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Вакуумната помппа беше ръчна.
  2. Разтворът ми стана с кафеникав цвят. Бяха ми казали, че ставало с потенциали. Така и не разбрах как точно Замислям се дали да не си купя учебник по електрохимия. Ако азотната е много ще я неутрализирам с карбамид. След като направя сребърния хлорид как да постъпя? Пробвал съм със слона киселина и пирони но става много бавно и е опасно Трябва ми и Бюхерова фуния но никъде не се продават свестни такива Виждал съм по клипчета такива фунии с вакуумни помпи.
  3. С азотна к-на. разтворих прах, който съдържа цинк, мед, сребро и желязо. Знае ли някой начин за извличането на среброто без използване на солна к-на. или медни шини? Би трябвало да става с токоизправител но не зная каква наситеност трябва да има разтвора, колко трябва да е волтажа и ампеража, от какво трябва да са катода и анода За пръв път ми попада такъв прах и е в големи количества. Сега съжалявам задето не записах химия в СУ.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...