Отиди на
Форум "Наука"

PRACTIC

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ PRACTIC

  1. Отговор към Fantom4e: Радвам се, че вие сте първият, заинтересувал се от участието ми тук. Ще се опитам да дам някакво правдиво уточнение, чрез което се надявам да бъда правилно разбран. Да започна от тук, че нямам висше образование. С химия съм започнал от преди 35 години още с изучаването й. Стремил съм се така да общувам с нея, като превес съм давал на практическата част, защото при преподаването тогава доста се разчиташе на това. Не говоря за такава практика, подсказана ми на улицата или в кръчмата от първо чуване. Знанията съм ги трупал системно със добре проверена теория по започнатия въпрос и последващо практическо изпълнение. Още по време на обучението си в у-ще под първоначалното ръководството на учителите ми съм искал да се развивам и извън учебния материал - кръжоци, извън училищно развитие, стремеж за усъвършенстване. Наясно съм как практически да постъпя към изпълнение на поставена задача - намиране на нужните средства за изпълнението й. За да се постигне според мен някакво добро овладяване на лабораторната техника не е достатъчно само това, което е заложено в някаква програма за обучение. Човек трябва мисля аз да премине през повече области за да добие макар и лична представа за нещата. Имам сведения, че голяма чаот от практикумите заложени в съответните ръководства не се изпълняват и във висшите училища поради ред обективни причини. До колкото мога и сега продължавам да се развивам. Не мога пряко да дам някакво конкретизиране за едно-областна работа, защото не работя под ръководство на някой, както е в институтите. Много важна област за мен е синтезирането на реактиви поне за качествен анализ на продукти, които трябва да се изяснят какви са, от по-достъпни суровини. Има според мен доста области, за които да се направят някакви продукти, не е нужно да се разполага със сложни инсталации и технологични режими - не говоря за мащабно производство. На база изложеното до тук имам желание да добия представа и за вашето практическо развитие - дали е само остатък от студентство или се развива и сега. С поздрав и успехи!
  2. По повод на мнението Ви. Под приложна химия лично аз разбирам тази, която може да бъде полезна на хора, които в работата си за направа на някакви изделия използват химически продукти с чиято помощ трябва да постигнат някакви успехи с начинанията си. На пазара има достатъчно продукти, но не всички са лесно достъпни по разбираеми причини. Така или иначе могат да се използват и техни заместители, с които ще постигнат целите си. Моята задача, е до колкото мога да направя такива продукти, които да бъдат получени от по-лесно достъпни материали, даже и ползвателите да могат да ги направят. Също според мен в тази голяма група влизат и начините за получаване на реактиви за качествени анализи на продукти, които някои са получили и желаят чрез анализ да проверят дали са работили вярно. Бих искал да бъда извинен за наглостта си, но аз съм учил от т.н. по-сара химия, при която за разбирането й се държеше доста на практичеката част. Новата - тебеширена химия, служеща най-вече за кандидат-студентски изпити за медици ми е чужда. Доста от присъстващите по форумите въртят теми около особените фармацефтични продукти и пиротехниката. Също искам да кажа, че нямам висше образование, за което не се чувствам малоценен. Окаквам и други въпроси. Благодаря и успех!
  3. PRACTIC

    Химия - практика

    Нов съм при вас и желая контакти с практици по химия - истински, които и сега се опитват да работят по приложната химия и са постигнали успехи(някои я наричат занаятчиейска), а не преписвачи на учебници, ръководства и протоколи от студентски занятия. Благодаря, очаквам отгжовори.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...