Отиди на
Форум "Наука"

Bunz

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Bunz

Bunz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Привет на всички Имам въпрос – може ли да се приготви р-р на водороден прекис, където водата да е заместена с терт-бутилов алкохол? Крайният резултат би трябвало да е "безводен" р-р на водороден прекис.
  2. @Ivo Georgiev Isophorone ще намериш във Валерус. Попитай ги, те внасят от Alfa Aesar и каквото е обявено на сайта им ще ти го доставят. Според сайта на Alfa Aesar цената за 250 мл 97% чистота е 13,80 евро, а за 500 мл 19,90 евро. Повечето родни фирми, които предлагат химикали обявяват съвсем малко, тъй като асортимента е меко казано огромен и не могат да поместят всичко на сайтовете си, затова често дават препратки.
  3. Случая е разрешен, благодаря на отзовалите се.
  4. @Joro-01 Ще те разочаровам, но нигде в процеса не участва нито азотна, нито каквато и да било друга киселина. @fantom4e Всеки си има собствено мнение и изразяването на общото такова, обикновено, е дело на хора, които бъбрят твърде много и вършат твърде малко. Ако си сериозен/а имаш време, възможност и най-вече желание обади се на skype: bunz_bg. Ангажимента е сериозен, както и заплащането. Благодаря на отзовалите се.
  5. @ fantom4e Питаш защото искаш да помогнеш или изразяваш общото мнение? Прилича ми като да е второто, макар да ми се иска да е първото. В духа на добрия тон в интернет пространството ще внеса някои уточнения, като например, че за синтезирането му са необходими толуен, оксалил хлорид, трихлорфенол и други, както и известно количество стъклария и оборудване. От скромния си (и минал) опит като химик си мисля, че ще е потребна лаборатория, макар да е напълно възможно да се случи и в някой гараж а-ла лабораторията на Декстър. Същността на субстанцията, както и размер на заплащането ще уточнявам само на лс.
  6. Здравейте, търся опитен химик с подходяща материална база, за приготвянето на специфично вещество. Въпросното вещество не е нищо незаконно, нито участва в производство на каквито и да било опасни или забранени субстанции, като наркотици, взривни вещества и прочие. Синтезирането му в домашни условия би било твърде нерентабилно с оглед закупуване на стъклария, апаратура, реактиви и какво ли още не. Все пак предпочитам да се доверя на квалифицирани професионалисти. Услугата, разбира се, се заплаща.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...