Отиди на
Форум "Наука"

Napster

Потребител
 • Брой отговори

  12
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

2 Ученик

Всичко за Napster

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Napster

  синтезираните сигнали

  Не не е от изпит. просто трябва да направя протокол по тези въпроси.. + още 30 подобни въпорси, като за финал само тези въпросчета ми останаха, ще съм благодарен някой ако знае отговорите или поне даде линк към решението им..
 2. Napster

  синтезираните сигнали

  Здраввйте имам няколко въпроса (1) Защо синтезираните сигнали се различават от теоретично получените? (2) При синтеза по Фурие сигналите се синтезират по-близки до теоретично зададените, когато: А) се синтезират с повече хармоници; Б) се синтезират с по-малко хармоници; В) имат по-богат спектър; Г) имат по-беден спектър? (има повече от един верен отговор) (3) Как се дефинира коефициентът на предаване, амплитудно-честотната и фазовочестотната характеристика? (4) Как се изменя хармоничният сигнал при преминаването му през линейна система Благодаря предварително.
 3. Здравейте тъся човек който е в час със вишша математика (Интеграли, матрици, детерминанти. ) заповече инфо ЛС...
 4. Napster

  Задачи по физика

  1.) да това е ясно, но как бихме определили еквивалентния капацитет на батерията ?от отговора на първата задача трябва да е: C= C2+C3+C4+C5+C6+C7 = 2+3+4+5+6+7=27? това според мен трябва да е при затворена верига ? претисняваме това каква роля играе.. 20 nF
 5. Napster

  Задачи по физика

  ето още от кухнята идеии за тези двете как ще се излеслят трябва ми само някаква насока за да схвана ритама на решението.. Задача 1 Показана е кондензаторна батерия съставена от седем еднакви кондензатора всеки с капацитет 20 nF. Да се определи еквивалентния капацитет на батерията при отворени и затворени ключове. ------------------------- Задача 2 Да се определи Re в двете положение на ключа S1 ако, R1=10, Ω R2=20, Ω R3=100, Ω R4=200, Ω R5=350, Ω R6=200, Ω R7=500, Ω R8=700, Ω R9=30,Ω R10=60 ,Ω R11=150,Ω R12=20, Ω S1 в положение 1, Re=…….., S1 в положение 2, Re=…….., * Да се изчисли чрез макрос на Exel. Благодаря предварително!!! Ето и аз как мисля (най вероятно няма да е вярно..) задача 2 за да получим стойноста S1 в положение 1, Re=…….., всичките R трябва да ги съберем..? за да получим стоноста S1 в положение 2, Re=…….., всичките R трябва да ги извадим..? Задача 1 честно казано нямам идея как трябва да се реши.. някой ако може да подскаже ще съм му благодарен..
 6. Napster

  Задачи по физика

  Благодарско ще се пробвам да разгадая загадката + да приложя някоя друга формула ако има нещо ще пиша пак.
 7. Napster

  Задачи по физика

  Да така е за това съм дал 3-4 интересни задачки надявам се да имат няколко отговор а (не само един): ) и още повече ще се радвам да чуя смислени отговори
 8. Napster

  Задачи по физика

  Здравейте пускам една задачка по физика, ще ми е интересен отговора 1.Намерете на колко метра е равна една “светлинна година”.(Пояснение:Това е разстоянието, което светлината изминава за една година. Скоростта на светлината във вакуум е приблизително 3.108m/s) 2. Колко квадратни инча има в един квадратен метър? (1 инч = 2,54 см) 3.Оценете колко кристалчета захар има в пакет от 1 кг. бяла захар. 4. Оценете с каква скорост расте косата ви. Запишете отговора си в m/s и nm/s. Данке!!!
 9. Napster

  Разклонители

  Ето и от мен малко полезна информация относно разклонителите. В ежедневието много често ни се налага ползването на ел.контакт там където не е монтиран или е само един, а на нас ни са необходими няколко - най-лесното решение е удължител или разклонител. Как да изберем подходящия? 1. Да е тип "шуко", т.е. да има защитни пластини за зануляване, за да може уреда включен в разклонителя да е занулен; 2. Според мощността на уредите, които ще включваме в него. Ако е предназначен за по-малки мощности, а включим по-мощен консуматор разклонитерят ще започне да загрява, изолацията на места ще се разтопи, което може да доведе до пожар, късо сединение или удар от ток. 3. Много дългия кабел на удължителя или няколкото разклонителя навързани последователно един след друг увеличават съпротивлението на веригата(импеданса), което прави предпазителя неефективен при късо съединение(няма да изключи). 4. За предпочитане са разклонителите с предпазители - позовляват включване само на щепсел и по определен начин(труден за деца), предпазват и от натрупване на прах и влага. Не ползвайте счупени, нагорели или изработени от неспециалист разклонители или удължители - те работят, но могат да бъдат много опасни! В какъв контакт включвате разклонителя(удължителя) - дали е предназначен за мощността на уредите, които искате да включите в него! В някои случаи вместо разклонители е по-добре да се изгради нов токов кръг с отделен предпазител и допълнителни контакти изчислени според мощността на уредите, които ще се включват в тях. За въпроси и допълнителна информация пишете в този раздел.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×