Отиди на
Форум "Наука"

Magdalene

Потребител
  • Брой отговори

    15
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Magdalene

  1. ами погледнах ги, но не ги разбирам. дали мога и аз да ти помогна с нещо в замяна? помощ за помощ?
  2. Ами не мога да ги направя сама тези уравнения...ще напиша каквото ти си ми написал по -горе... Утре трябва да я предам тази курсова... А по този въпрос...аз съм завършила история, но тук, където живея няма друго освен химия и се опитвам със всички сили да я проумея но ми е мн трудно... по професия пък съм илюстратор... По принцим и аз съм на това мнение, че ако нещо не те влече няма смисъл да го започваш изобщо но какво да обяснявам историята на живота ми, наложи се да уча...и пак казвам, че редовно съм там и се опитвам със всички сили да проумея какво се случва....
  3. Йей! Много благодаря! Ще го напиша така както ти си го написал! Нищо не разбирам от органична химия.... Толкова ти благодаряяяяя!!!!!!!!
  4. Хахаха няма проблем за почерпка :D кой откъдето е ще ходя по градовете да черпя Ще преведа едно от нещата, което е на английски, а ще ходя да помоля и ръководителя да ми даде допълнителни материали ако е възможно и после ще кача. Но ще е само теоретично, практически не сме ги правили тези неща... Ако може да помогне и на някой друг....
  5. Трябва да му определя 1.оптимална структурна форма 2.наситено/ненаситено 3.функционални групи 4.характерни реакции Общо взето това е, опитвам се да търся из нета но не намирам нищо за него Направила съм го на Chemsketch, ще се опитам да прикрепя снимка някак си ...
  6. Ами имааааамммм Пък там е ощееее по-злееее даже написах отделна тема, ако прецените , че нахалствам вече... в правото сте си
  7. Дано вече не ме отчетете като някакъв натрапник в портала на умните хора Чували ли сте за 2-(2,2'-bipyridin-3-yl)acetamide ?
  8. Ами ще го преведа и ще видим. Може да го постна тук преведено ако и на някой друг му свърши работа Чували ли сте за 2-(2,2'-bipyridin-3-yl)acetamide ?
  9. A за почерпката- кой каквото си поръча Някой ако и пасти му се ядат и на сладкарница ще водя
  10. Вие сте супер! Въобще не се надявах, че курсовата ми работа ще се реализира Реших, че ще преведа един от документите на английски, там много добре е описано всичко.... Много благодаря на всички!!! Да споменавам ли друга курсова по органична химия :D Не ме убивайте с камъни, ще приемем, че се шегувам!
  11. Благодаря, сега ще разгледам линковете! Ако някой се досети още нещо по темата- и на него дължа едно кафе
  12. Здравейте! По принцип СЪМ от Пловдив /ирония/, но уча в друг град /няма да кажа кой, че може да има някой професор тук/... Не мога да разбера как ни дават неща, които няма откъде да ги намерим?! В смисъл нали трябва да се опише някакъв метод, опит за спектрометрично определяне на Fe, а ние не сме правили такива неща изобщо Явно цялата цел на преподавателите е да си намеря кой да ми го направи... Как да го опиша как се определя това желязо като няма как да го направя тоя опит, че да разбера?! Химията във висшите заведения май вече е сведена до някаква рутина, няма никакъв живот и достъпност за студентите,много ес ядосвам... Когато попитам някакъв въпрос или питам прекалено много или тоя отговор не ми трябвал или ....ала бала... Благодаря Ви, че ми отговорихте, и бяхте готови да ми помогнете!
  13. Първо-благодаря за отговора! умеем, но търся конкретно как да определя спектрометрично определяне на Fe, търсех из справочници в библиотекат, които има в нашия университет, но нямаше за определяне на желязото.... :/ Иначе предмета ми е инструментална методика Знам, че може да ми помогнете тук, или да ме насочите към определен справочник или книга... благодаря отново!
  14. Здравейте, темата ми за курсова работа по инструментална методика е Спектрометрично определяне на Fe по метода на калибровъчната графика, където трябва да разясня : 1.калибровъчна графика- същност 2.химическа реакция, по която се получава цветното съединение 3.необходими разтвори и начин на приготвянето им 4.начин на работа 5.изчисляване на резултатите от анализа Нямам много надежда, защото търсех навсякъде из интернет, а ръководителя не ми е дал откъде мога да ползвам литература, опитът пък изобщо не сме го правили :/ Много се надявам някой от такъв тип научен форум (някой химичен гений да може да помогне дори и с някоя от точките! Много много благодаря!!!!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...