Отиди на
Форум "Наука"

Marinkl

Потребител
  • Брой отговори

    10
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Marinkl

Marinkl's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. 1. Не, така го получих. Като отпадъчен продукт от някакво производство. 2. Силикатни материали. 3. Реактор 4. За примесите само предполагам. 5. Предполагам, че са обемни 6.Да. Английски. Много благодаря за линка. Може да има полза, но трябва опитно да опитам за да видя дали някой от методите споменати в статията вършат работа. Относно електрохимичния начин ми се струва неприложим защото пишат, че анодът прябва да е платина.
  2. Процентното съдържание на съставките: 1. Сярна киселина - 25% 2. Азотна киселина - 39%; 3. Молибден - 6%; 4. Вода - 30% Предполагам, че има и някакви примеси
  3. Лошото е, че не знам молибденът под какво точно съединение е!
  4. А дали може с някакъв химикал чрез утаяване да стане, както при царската вода със злато?
  5. Моля някой да помогне по въпроса имам разтвор на сярна к-на, азотна к-на, молибден и вода и може би още някакви малки примеси. Мога ли по някакъв начин да отделя молибдена от разтвора (като метал или под формата на някакво съединение). Възможно ли е да се отдели молибден по електрохимичен начин от разтвора?
  6. Marinkl

    йод

    А това ли е единствения метод на получаване.
  7. Marinkl

    йод

    Някой може ли да ми помогне да получа йод от калиев йодид. Благодаря предварително
  8. Извинявам се за повторното задаване на въпроса. Съгласен съм, че най-вероятно не съм задал много коректно въпроса. Благодаря за отговора!!!
  9. Как да определя количеството на сухото вущество на Al2O3 в разтвор на алуминиев сулфат. Благодаря предварително.
  10. Здравейте. Може ли някой да ми помогне. Как да изчисля сухото вещество на двуалуминиев триоксид в разтвор на алуминиев сулфат. Благодаря предварително.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...