Отиди на
Форум "Наука"

Dark`Elf

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Dark`Elf

  1. Ето тук я намерих - http://www.mininova.org/search/?search=chemoffice. Не знам дали ще почне да се телги, тя е много удобна за писане на химични формули. Дано да ти свърши работа.
  2. Супер, аз обичам химия, обаче на практика много куцам. На теория може да съм горе-долу, тва което съм учила в училище, тва което съм учила за кандидат-студентски изпити по химия. Надявам се и аз скоро да мога да работя в лаборатория или поне да имам някакви практики в университета. както и да е, стига с офф-а Наистина страхотна работа по списанието, форума, направо Ви се кефя много хора. Днес ми е пръв ден, ама ще ви посещавам редовно А сега видях, че на сайта, който е даден за теглене на първата версия, днес вече има и втора версия Така че теглете. Аз сега я тегля да я видя;0
  3. Какво разбираш под това да разделиш? Ако имаш предвид разпознаване тогава за първото нещо, което се сещам е, че калият променя цвета лилаво(мале за това не съм на 100% ообаче го променяше).
  4. Dark`Elf

    Бензен (C6H6)

    Бромирането (или по общо халогенирането) на бензена се извършва в присъствие на катализатор люисови киселини.т.е. реакцията не протича при обикновени условия. Това се дължи на здравите, равни по дължина и устойчивост, връзки между шестте въглеродни атома и водородните атоми. Друго характерно за това взаимодействие е, че протича по електрофилен механизъм (нарича се лектрофилно заместване). т За ниттирането мога да кажа, че при него като краен продукт се получава жълта маслообразна течност с миризма на горчиви бадеми - това е нитробензена. Присъединяването на водород (или хидрогенирането) също не протича при обикновени условие. За тази цел се използва катализатор никел (Ni) и също така рекацията протича при нагряване ии налягане. Може да добавя още неща, ако искате. Искам да попитам понеже темата се казва бензен, а пък гледам, че в самия пост пише ароматни съединения се чудех дали мога да напиша в атзи тема за техните хомолози - толуен, кумен и др.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...