Отиди на
Форум "Наука"

hriistova

Потребител
  • Брой отговори

    15
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ hriistova

  1. При изчисляване на равновесна константа за Na(+1)->Na ,със стойност на електродния потенциал E0= - 2,71 формулата за намирането й ще е lnK=z.F/R.T * E0 => lnK=-1/0.059 * (-2,71) = 45,82 и К=6,78 .Така ли ще е или се бъркам???
  2. Рубенс... "Война и мир" -страхотна картина
  3. Здравейте,моля за малко помощ за задача по физикохимия-Да се изчисли равновесната константа на р-цията Na|Na(+1 степен) и Cu(+2 степен) |Cu,протичаща в галванична клетка? Нямам никакви данни за концентрации,как мога да реша задачата,при положение че във формулата за Кц участват концентрациите?
  4. Благодаря отново.Попаднах на този коментар ". Аз от години се опитвам и все още не мога да убедя лаборантките че 30% калиев йодид не се прави като разтвориш 30 грама сол до 100 мл. с вода. " И в този ред на мисли ,не се ли объркват нещата с моя ратвор,тук имаме пак сол,пак вода и пак %-и,но е написано,че не се прави така.(не ми е за домашно,от доста време нямам домашни работи,просто се опитвам да разбера и искам да се науча как да си приготвям такива р-ри)
  5. Написаното от теб беше същото ,като изключим грамовете на чашата! А ако наистина даваш консултации на хора,интересуващи се от химия с цел РАЗБИРАНЕ,би трябвало да даваш консултации докато разбирането не стане в излишък. И не знам да има хора,които се интересуват от химия,без цел "разбиране".
  6. За солта ясно,ще претегля на везна,но за водата 1гр.=1мл.
  7. Значи щом трябва до 100гр. разтвор, водата пак идва 90
  8. Оказа се,че 10% разтвор се прави по друг начин- 10гр. натриев карбонат + 90мл. вода.
  9. "Пригответе 10% р-р на натриев карбонат.След отдестилиране на естера дестилатът се обработва в бехерова чаша с 10%-я разтвор,докато престане отделянето на мехурчета от въглероден диоксид и горният слой даде неутрална реакция спрямо лакмус." Пак казвам ,че няма дадена информация за разтвора,затова питам как да го приготвя.
  10. Пак казвам,че пише само и единствено да се приготви 10% р-р на натриев карбонат ,след което този разтвор трябва да го добавя към друг. Няма информация за 10%-я разтвор.
  11. Ами точно там е уловката,че никъде не пише каква да е концетрацията и т.н. "Пригответе 10% р-р на натриев карбонат,след което .... и така продължава опита,без никакво уточнение за 10%-ния разтвор.
  12. Здравейте! Моля ви да ми обясните как да приготвя 10% разтвор на натриев карбонат

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...