Отиди на
Форум "Наука"

Lukov

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Lukov

Lukov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Здравейте, дано съм уцелил къде да пиша, ако не - извинявам се. Имам помещение което ще става гъбарник и трябва да се топли. Дадоха ми идея да ползвам външното тяло на климатик през което ще циркулира вода от котела. Въпроса ми е как да изчисля горе-доло колко киловата е този радиатор? Как да го изчисля? Предполагам трябва да се взема в предвид температурата на входящатата вода и температурата на изходящата, измерени за единица време, площ на ребрата (тя е около 4,5м2) и за друго немога да се сетя. Моля ви дайте някоя формула за изчисление, термодинамиката никога не съм я учил. Благодаря Ви предварително.
  2. Здравейте, имам няколко въпросчета относто правенето на огледални предмети. Примерно бутилка със сребърно покритие и други подобни стъклени и пластмасови предмети. Това което знам е, че се ползва разтвор на сребърен нитрат, сипва се малко в бутилката, след това се активира разтвора с вода и започва да се клати яко докато се отложи среброто. Какъв разтвор точно да използвам(по възможност ако да се активира само с вода тоя разтвор)? Знам, че огледалата се правят със сребърен нитрат и се активира с вода(поне в едно клипче за производство на огледала това показаха). Как става номера с алуминий(водят ги по-евтини огледа)? Ще ви бъда много благодарен да ми отговорите, защото и аз не съм ходил много в часовете по химия - чиста теория без никакви опити не е особено интересно

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...