Отиди на
Форум "Наука"

presso

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за presso

presso's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. presso

    Хидролиза

    Ще помоля някой ако може да ми обясни едни задачи. Господина например казва направете хидролиза на ZnCl2 нещо такова и казва взаимодейства винаги с вода и става ZnCl2 + H2O -><- Zn(OH)2 + HCl не съм сигурен дали така става. После иска по отделни йони да ги представим да запишем pH-to и на една задача имаше C(OH-) > C(H+) нещо такова и иска характера на процеса. Нз как да ви ги обясня по точно ако някой ме е разбрал и може да помогне ще съм му благодарен. Нещо като това трябва да се получи само че за NH4, но нашия учител иска и нещо като това C(OH-) > C(H+). "NH4+Cl- + H2O <> NH4OH (NH3+H2O) + H+CL- и след това: NH4+ + H2O <> NH4OH + H+ Ph<7 разтворът има кисел характер,лакмусът променя цвета си в червен"

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...