Отиди на
Форум "Наука"

insumof

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ insumof

  1. И още как! Спаси нещастния животец на Съюза на дребните и нищо неразбиращи химици! Благодаря много
  2. Здравейте! Бих искала да получа малко помощ от компетентни и разбиращи от химия лица. Става въпрос за задачи от моларна маса и моларен обем, за които учителката ни явно няма намерение да обясни. 1. Дадена е сплав от Al и Mg с маса 10g. Тази спав реагира с конц. NaOH, като се получава 85g NaAlO2. Определете масовата част на Al и на Mg в сплавта. (помощното уравнение е 2Al + 2NaOH + 2H2O -> 2NaAlO2 + 3H2) 2. Дадени са масата на H2SO4=9,8g и масата на Ba(OH)2=64g. Търси се масата на утайката при реакцията, която протича при взаимодействието на веществата, и масата на излишъка. 3. Дадени са в реакционната система 32 грама сяра и 2,24 литра кислород. Колко грама серен диоксид и колко литра от същия газ ще се получат? Кое вещество е в излишък? Изчислете масата му. 4. Колко грама Al2(SO4)3 ще се получат при взаимодействието на Al с 250 грама 75%-процентов разтвор на H2SO4? 5. Колко литра CO2 са нужни за получаването на 20 грама 90% смес от CaCO3 и примеси от варовика? Изчислете масата на примесите. Ще ви бъда изключително благодарна за оказаната помощ!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...