Отиди на
Форум "Наука"

shepherd boy

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за shepherd boy

shepherd boy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Радвам се ,че не сте ме изяли с парцалите и стадото!Благодаря за отговорите. Сега малко за времето:Дали е атомно,дали се определя от обиколката на земята все е свързано с процес на който се влияе.Атомния часовник тиктака/извинете за израза/различно при различна гравитация.Краварите/хамериканците имам в предвид/настройват еталоните за време на сателитите си отчитайки гравитацията на земята.Изобщо понятието време търпи своето развитие. Основното в моите разсъждение бе за начина на запалване на олимпийския огън около когото се въртим и топлим.Ако сравним Райко с газова печка,гравитацията играе ролята на стените на бутилката за газ,а ядреното гориво за което споменах в предният си пост е като клечката кибрит поднесена за запалването на котлона или фурната.Е клечката е била доста голяма и е горяла доволно дълго предвид колосалните размери на системата като цяло. Хайде със здраве,че овчиците блеят,трябва да ги паса и доя после. Искрено Ваш Калитко.
  2. Моите съображения за по друг характер на процесите в недрата на Слънцето преди 4,5 милиарда години са чисто теоретични и почиват на следните факти: 1.Масата на Райко/слънцето / е 99,86 от известната ни маса на Слънчевата система според унито. 2.Съотношението на леки елементи/ водород,хелий/ към тежките/силиций,желязо и т.н/ е 98% към 2%./Звездно общество/ 3.В тези 2% процента влизат и тежките метали Торий,Уран,Плутоний,Калифорний и друга екзотика съществувала преди прословутите 4,5 милиарда години.Освен това трябва да отчетем факта на разпад на тези елементи във времето.Например съотношението на сиромашки уран /238/ към братчетата му 235,234 е било не 99,275/0,72%/0,006%/,а друго.Самият уран/238/трябва да е бил два пъти повече от сега.Периодът му на полуразпад е 4,5 милиарда години!! 4.Райко трябва да е тежал повечко по онова време,нали изхвърля материя чрез протуберанси и излъчва светлина. Смятам, че процесите започват с гравитационното свиване независимо какво го е предизвикало/ избухване на свръх нова,естествено свиване около общ гравитационен център,др/,от там първичното загряване на веществото,дифузия на по тежките елементи към гравитациония център/по точно елементите с по голяма плътност/,започване на ядрени реакции на разпад/уран,торий,плутоний,калифорний,нептуний при добри за тази реакция условия-голяма плътност на веществото-150-170 гр на кубичен сантиметър,отлични отражатели на неутрони-водород,хелий,графит/,създаване на голямо количество неутрони способстващи започването на термоядрени реакции от различен тип. Относно времето и процесите които отчитаме е желателно да говорим за земни условия при сегашна реалност защото както казах Райко е бил по тежък, Гея е била по лека/испитала е поне един много голям сблъсък родил Луната,изминил оста на въртене и създал магнитното поле/,от там друга орбита и друг период на въртене за да се запазят законите на ,,другаря” Кеплер.А щом е друга орбитата и периода значи пониятието година и денонощие са били други. Та това са скромните расъждения на едно остаряло овчарче които поднася за обсъждане на компетентната публика във форума.Моля не бъдете строги с мен.
  3. Темата е доста изстинала, но имам няколко въпроса по нея. 1.Как е определена възрастта на Слънчевата система 4-4,5 милиарда години? 2.В този форум, а и други подобни се говори за термоядрен процес/протон-потонен/ в недрата на Слънцето започнал преди 4-4,5 милиарда години.Считам подобно твърдение за не съвсем коректно.Може ли да ми кажете кой е изказал подобна хипотеза пръв и кога тя става общоприета? Предварително благодаря.shepherd boy kalitko :bigwink:

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...