Отиди на
Форум "Наука"

Warlord

Глобален Модератор
 • Брой отговори

  9086
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  116

Warlord last won the day on Август 3 2018

Warlord had the most liked content!

Репутация

5007 Академик

Всичко за Warlord

 • Титла
  Warministrator
 • Рожден ден 9.02.1984

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  Шопланд сити, Абсурдистан
 • Интереси
  Metal, Classical and Folk music, military history and history in general, nature, beer, vodka, girls, parties and so on

Contact Methods

 • Skype
  ManOwaRadO

Последни посетители

67164 прегледа на профила
 1. Брат, удивлявам се на твоето спокойствие и желание да обясняваш изненадващо очевидното на хора, които бавно и мъчително не успяват да го осъзнаят цел живот "почърга на моликулярната биология" ще да е виновен. От много време разправям, че за избори трябва да се въведе образователен ценз, но и в тоя форум ще трябва. Хора които не са чели "За произхода на видовете" и не знаят дори какво е значението на термина "теория" не трябва да могат да пишат тук. Не трябва и да могат да преподават на децата в училище и да моделират бъдещето по този начан. Ама ей го на. Иначе - да, то и гравитацията е само теория. И да - съществуват плоскоземци, които я отричат. За пореден път наличието на такива "личности" извиква у мен крещящият въпрос: Как така по дяволите сме станали доминиращ вид на тази планета?! Може би това е единственото, което пробужда у мен съмнения в теорията на еволюцията, някои се стараят неистово да ги подклаждат.
 2. В миг на гениалност след десетата бира ми хрумна решение направете Душко ВИП и го пуснете да може да чете и пише само в модераторския раздел и клуб "Политика", а го баннете от цялата достъпна част на форума. Също така еретичната ми теория за този турбочервенушко е че е реално от полза за активността във форума, както навремето беше феноменът Пламен Щърбов. Да, приятели - това е тъжната реалност. Форумите западат и червените тролове се налага да се толерират в тях В този ред на мисли къде го онзи Т-34-ката, че и за него ми домъчня резко?
 3. Майко мила, българското образование действително сериозно го е закъсало с такива преподаватели. Каква маймуна? В "Произхода на видовете" никъде не пише, че сме произлезли от маймуните. Прочетете я барем преди да тръгнете да я критикувате, че даже и да я преподавате. Това май го казвам за десети път в тази тема - неоспоримият факт, че еволюцията съществува по никакъв начин не противоречи на съществуването и на висш разум (бог), който да е създал живота.
 4. Линк към новинната: https://gizmodo.com/stunning-10-foot-statue-of-roman-emperor-found-under-an-1833774203?fbclid=IwAR0l31H6mHb4AhWQNMGYNllom1JqKrfBYBcHtZj11oStvnvJ-Oly2CM_u3o
 5. Пак разсъждения на нахъсани юнаци, които дори не са чели "За произхода на видовете" но я критикуват надълго и нашироко, мислейки си, че сме произлезли от маймуна, щото една жена на пазара така им е казала. Тоя спор не е дори за у кръчмата, най-много с някоя продавачка на женския пазар може да го водиш. Тук сме хора, които се интересуват от факти и наука.
 6. Цялата статия: https://www.chr.bg/istorii/priroda/svetat-predi-dinozavrite/
 7. Има го и момента с достигането на технологичния оптимум в даден аспект на електрониката или двигателите да кажем. Но да оставим това - конкретно за бъдещите генетични проучвания либерализма определено пречи. Обстоятелството, че се е появил такъв безумен термин като "факти на омразата" и вече е в обръщение говори достатъчно за спъването на развитието. Поставят се изкуствени бариери отвъд, които учените не могат да надничат, камо ли пък да ги преминават. Не знам доколко революционерите са винаги леви. Ще трябва солидна доза примери за да ни убедиш в това твърдение. За генетиката първото което ми идва на ум е, че баш при социалистите се е запънала в Русия например. Хрушчов е обявил генетиката за псевдонаука и неофициално е наредил генетиците да бъдат изхвърлени от Московския университет, защото според него били шайка "шарлатани" и нямали място там. Та така генетиката в СССР е трябвало да чака тоя украински турбоселянин да сдаде властта за да може да продължи развитието си, дори зараждането си.
 8. Не знам колко е деен, но в собствената си страна не позволява такъв цирк да се разиграва и именно този му ход ще му поднесе още по-бързо бъдещото световно господство на тепсия.
 9. Днес в 23 аудитория на Ректората от 16:00 Лекция и кръгла маса с доц. Воjислав Саракински https://www.facebook.com/events/706578466427353/
 10. Ами одринската гара Караагач, която бомбардираме от самолет и която е на десния бряг на Марица и зад фортовете е под контрола на турците, през нея минава единствената жп линия. Източния сектор въобще не е най-слаб, ами даже си е най-сериозно укрепения, защото прикрива най-откритата страна откъдето може да се пристъпи към града без да трябва да се прекосяват реки или блата.
 11. На по колко водки ги пишеш тия постове бре Душко?
 12. Щеше, защото тук обезателно щеше да има съветски войски, което щеше да изкриви линията на фронта, а вероятно щеше да попречи и на операция Марита и окупацията на Югославия донякъде. Все в някакъв момент щеше да се стигне до бой и у нас, но при всички положения накрая райха ще загуби и ние твърдо ще останем в съветската зона и може би щеше да ни чака украински сценарий, а може би и някакъв доста по-тежък, украинците поне са 40 милиона, ние тогава сме 4, а тук щеше да се наблъска много повече с руснаци впредвид топлия климат и стратегическото значение на територията, хеле па и ако имаше излаз на Бяло или Мраморно море. Така че не знам - за Русия това предложение със сигурност щеше да е от полза, но за нас тя щеше да си остане в сферата на въображенията.
 13. Много точна диагноза. Буквално цивилизацията започва да се самоспъва в свръхлиберализма, което кара и технологическия прогрес да буксува.
 14. Мда, а сърбите точно през 1908 купуват тежките френски гаубици. Александър Ганчев също подчертава, че скъперничеството на правителството да не закупи достатъчно оръдия и достатъчно снаряди до последния момент е причината да се налага да викаме и сърбите за подкрепление. А те после ползват и това като коз, че са ни свършили работата и накрая искат повече от баницата.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...