Отиди на
Форум "Наука"

Warlord

Глобален Модератор
 • Брой отговори

  9486
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  131

Warlord last won the day on Април 28

Warlord има най-харесвано съдържание!

Репутация

5740 Академик

Всичко за Warlord

 • Титла
  Warministrator
 • Рожден ден 9.02.1984

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  Шопланд сити, Абсурдистан
 • Интереси
  Military history, Archeology, Paleontology, Geography, Biology, Nature, Astronomy, Technology, Culture and Art

Contact Methods

 • Skype
  ManOwaRadO

Последни посетители

69592 прегледа на профила
 1. Първоначално и за дуалистична държава със Сърбия се е говорело, още отпреди Освобождението, но навреме сме се усетили, че в една държава със сърбите няма да ни е комфортно, по-късно други го изпитаха на гърба си. Колкото до обединението с Румъния, там вече езиковата бариера, липсата на народна воля и противопоставянето на Великите сили убиват всички шансове. Но може и да се разработи една алтернативка какво би станало ако въпреки всичко политиците ни се бяха договорили за дуалистична монархия.
 2. "Сцена от Балканската война", 1914, 45 Х 70 см. Уникална картина на великия Вешин, която поне аз досега не бях виждал, изобразяваща духа и атмосферата на всекидневния войнишки живот от епохата на Балканските войни. Предлага се на търг във Виена с начална цена EUR 20,000 - EUR 25,000. Кой знае в коя частна колекция ще потъне и няма да я видим никога повече. Да чакаме държавата да се сети я откупи е като да чакаме писмо от умрял, ако някой я подсети ще е като да говориш на глух. За НХГ - същата работа, а ако някой ги подсети просто ще кажат, че нямат пари. Освен да подсетим Божков да я к
 3. Софийския фестивал на науката, тази събота и неделя в София Тех Парк:
 4. Войници от българската армия на тренировки, 1915 г. Архивно видео от British Pathe.
 5. И Малко позитивизъм на фона на толкова многото изчезващи видове. Черния лешояд вече е успешно въведен наново в дивата природа на България, остава само популацията да укрепне, което ще стане, стига да не му пречим Статията - https://nauka.bg/zavrashtaneto-chernite-leshoyadi-balgariya-2/?fbclid=IwAR3v6sjXZyCMbh8IQz57DzGEWI5UIEaXO2ZoJcYsYFZzGYHwwv9hEL4v_DE
 6. Балканската кампания през Втората световна война. Част ІІ – Операция “Марита” Германски парашутисти-десантчици (Fallschirmjäger) се спускат над Крит, 20 май 1941 г. Паралелно с операцията срещу Югославия, силите на Оста провеждат и тази срещу Гърция, под кодовото название Операция Марита (Unternehmen Marita). Преди нея две поредни италиански офанзиви (през ноември 1940 и март 1941 г.) срещу Гърция претърпяват провал, като гърците дори контраатакуват, изтласквайки италианците в дълбочина на албанска територия. Започва прехвърляне на британски части и доставки към гръцките остро
 7. Стоян Стоянов до турския Спитфайър, свален с картечен огън от земята, 1948 г.
 8. Подарък бяха шестте МиГ-а от Русия на Сърбия. Нашето си беше чиста минавка, ама айде да кажем, че като веднъж сме им станали абонати на американците ще имаме някакви привилегии и отстъпки при купуването на следващите 8 изтребителя и по-нататъшни поръчки. Стига разбира се и следващите ни военни министри да не са толкова оядени като предния.
 9. Дали някъде се пази ДНК от странстващ гълъб, примерно от замръзен/препариран екземпляр?
 10. Егати, а никой ли не иска стабилност и на Балканите и да ни подари примерно 200 Рафала, да я пазим?
 11. В последните дни много сериозно се дрънчи с оръжие. Русия разполага военна техника по границите на Украйна, включително откъм Беларус, Крим и Приднестровието. В Украйна също се наблюдава интензивно придвижване на крупни количества техника към границата. Дали е само показване на мускули и театър или предстои действително подновяване на бойните действия?
 12. Балканската кампания през Втората световна война Част І – Операция „Ауфмарш 25“ Колона от германски планински войски (Gebirgsjäger) с мулета, вероятно все още някъде в Западна България, по време на настъплението си към Ниш. Напрегнатата атмосфера на Междувоенния период През първите десетилетия от съществуването си младата Българска държава преминава през поредица от въоръжени конфликти, донесли както много триумфи така и много разочарования. Но въпреки огромните усилия, националният идеал за обединение на всички българи в една държава, остава неизпълнен.
 13. Ще сканирам и кача някои от по-интересните мои стари изрезки (края на 90-те - началото на ХХІ в.) преди да съм ги изпогубил. В онези времена когато нямаше Гугъл така се събираше информацията - звучи като отпреди няколко епохи! Като много от тях не съм сигурен дали могат да се намерят и днес в нета, т.е. вече ще могат 1. Цар Борис ІІІ по време на голямото наводнение във Видин 1940 г. (тогава хората не са го упреквали в имидж мейкърство и рейтинг, че винаги е пристигал на местопроизшествията, както е модерно да се коментира за днешния премиер, ех времена)

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...