Отиди на
Форум "Наука"

Warlord

Глобален Модератор
 • Брой отговори

  9121
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  119

Warlord last won the day on Юли 23

Warlord had the most liked content!

Репутация

5077 Академик

Всичко за Warlord

 • Титла
  Warministrator
 • Рожден ден 9.02.1984

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  Шопланд сити, Абсурдистан
 • Интереси
  Metal, Classical and Folk music, military history and history in general, nature, beer, vodka, girls, parties and so on

Contact Methods

 • Skype
  ManOwaRadO

Последни посетители

67587 прегледа на профила
 1. Значи не мога да почна да те обучавам от 0-тата и първи клас, особено пък ако ти самия не искаш. Като за начало се запознай малко с науките геология и палеонтология, ама поне малко, преди да ми заявяваш, че нищо не било доказано.
 2. Ще трябва да те разочаровам, но това отдавна вече е доказано в палеонтологията. Първите растения се появяват близо 350 милиона години преди първите пчели, а първите покритосеменни ок. 5-10 млн преди пчелите. Вкаменелостите, датирането чрез геологичните пластове и радиовъглеродния анализ отдавна пратиха библейските твърдения от сорта на "за една работна седмица", на бунището на историческото невежество.
 3. Явно летящите динозаври и насекомите от тогавашната ера не са били достатъчно ефективни в опрашването. Първите покритосеменни растения и първите пчели възникват сравнително по едно и също време, като растенията малко по-рано - преди ок. 125 млн г., а пчелите - ок. 120 млн г. и след като установяват симбиоза с тях, този тип растения, макар и най-сложен в морфологично отношение, става най-успешния и разпространен на цялата планета. Това няма как да е случайно.
 4. А да ти е хрумвало, че когато е нямало пчели, растенията още са били голосеменни и са се размножавали без тях, както този отдел правят и до днес? А че именно появата на покритосеменните води до разцвета на насекомите поради възникналата тогава симбиоза между тях? Вярно е, че и аз съм пълен лаик в областта, но дори и за мен е видно, че от едната страна на барикадата в тази тема царува потресаваща некомпетентност.
 5. Къде отидохте сега на Крум и канибалите? Темата е друга. Канибализъм се появява само у племена, които нямат достъп до достатъчно месо - като полинезийците и някои племена от Африка и тропическите зони на Америка, обитаващи ареали без едър дивеч. Това обаче няма отношение нито към еволюцията нито към душевността, то е въпрос на оцеляване и набавяне на калории и енергия за трудния живот на ловците-събирачи, земеделци човекоядци примерно няма да откриете. Маймуните, които ловуват шимпанзетата са от съвсем различни по-низши видове и в никакъв случай това не може да се категоризира като канибализъм.
 6. Една от любимите мантри на креационистите е да повтарят малоумния въпрос: "Защо след като сме еволюирали от маймуни в хора, съвременните маймуни не щат да еволюират в хора? Значи еволюцията им е спряла, значи няма еволюция." Такъв филм като спряла еволюция, разбира се няма и в тази статия кратко и надявам се достатъчно ясно е обяснено защо: https://www.chr.bg/istorii/priroda/kak-sme-se-poyavili-i-zashto-ostanalite-primati-ne-sa-evolyuirali-v-hora/
 7. На първата възстановка са го докарали почти кат бай ти Тръмп. Ами не само християните, но и сред съвременниците си е имал страшно много врагове. Колкото до убийството на Агрипина, защо да няма друга сила в империята, която да й види сметката, по-късно се намира такава сила, която да прати килъри във вилата на Нерон, които той не дочаква. Макар че едва ли сплетните на недоволния сенат са били насочени точно срещу майка му. Дори и да е виновен за смъртта й, както и тази на Британик, това не намалява заслугите му за обществото и преустройството. Иначе за близките - кофти, както се казва от императора е слънце - който стои прекалено далеч от него измръзва, който се доближи прекалено изгаря. Но в крайна сметка по-важни са държавата и народа.
 8. Каква кръчма и маса? По Дискавъри и Хистъри ченъл винаги ползват тоя термин за предаванията за ВСВ - russians, русские в рускоезичните филми, россияне честно казано не се сещам да съм го чувал там, тъй че дори и да го ползват е рядкост. Та обясни им първо на всички тях и на цялата останала световна историографска общност, че са кръчмари и после на мен, който просто ползва приетите от тях термини. Ясно е, че е неточно и че дори е неточно да кажеш българин за всеки гряжданин на РБ, но това мисля е достатъчно ясно на всеки достатъчно интелигентен и че в статия от 3-4 страници, където акцентът е съвсем друг, нямам място за подобни ненужни разяснения, които да изместват фокуса. Като споменаваш за биолозите, по същия начин и в биологията първоначалният термин клетка (cell) впоследствие се е оказало, че е неточен, но отдавна вече се е наложил и макар всеки биолог да го знае, всички го ползват без излишно философстване. Очаквах някакви съществени критики по фактологията на статията, не за подобни козметични дреболии.
 9. Камиларите навлезнаха и в авио инженерството тип направи си сам. МиГ-23 сглобен от елементи на три различни самолета в полет над Либия:
 10. Ааа, това ли бил акцента, зор да се оправдаят поне етнически руснаците. Не знам какъв точно е бил процентът им сред тези, които са взимали решението и не ми се занимава да го изчислявам, но го има и е достатъчен. Прието е навсякъде да се използва този термин през ВСВ. Никой не пише "съветците", не е особено точно за периода да се казва и "болшевиките", не е и "комунистите". Затова обикновено се ползва "руснаците", тъй като те винаги са преобладавали в СССР, както и в съвременна Русия. В Руската федерация също руснаците не са единствени, а има всевъзможни етноси, така излиза, че и днес когато говорим за гражданите й е неправилно да използваме "руснаци", щото винаги може да се окаже, че някой от тях е башкир, карелец, татарин или какъвто там.
 11. Не баце, от извънземните! Които замалко кацнаха в Катинската гора, избиха 20 000 поляци и пак си отлетяха.
 12. И според мен е имало варянт да се разберат с Полша. В Междувоенния период Германия пуска поредица от сондажи за мирни преговори за разрешаване на проблема с репресиите над етническите немци в Полша и Чехословакия, където произвола е пълен - като загубили ПСВ тях буквално не ги броят за хора и никой от победилата Антанта копче не им казва. И разбира се някак трябва да се разреши проблема с достъпа им до изолираната Източна Прусия през Данциг. С други думи бомбата за избухването на този конфликт е заложена още с подписването на Версайския договор. Отделно Полша ако беше оставена сама срещу Германия на преговорите, щеше да е далеч по-отстъпчива и вероятно все някак щяха да се договорят и без бой. Англия и Франция обаче я стимулират да не отстъпва нито сантиметър пред каквито и да било немски искания и я уверяват, че в случай на конфликт веднага влизат на нейна страна и спират немците, дори окуражават поляците да покажат мускули като мобилизират част от многочислената си армия и я дислоцират по западната граница. Когато сводките от разузнаването за тази мобилизация достигат до немския щаб, това вече прелива чашата и те решават да изпреварят каквито и да било по-нататъшни действия от страна на Полша и защитниците й от Антантата. Прочее решението за нападение над Съветския съюз идва след подобен тревожен прилив на сводки, че в страната тече процес на брутално масово превъоръжаване. За това решават отново да действат докато е време и да използват бързината и изненадата докато все още СССР е неподготвен.
 13. Хаха всичкото червен трол пропищя във ФБ от тази статия. Никак не обичат да им се припомня за собствените им подлости и престъпления Оставете плювалника да си е само във ФБ, това тук е научен форум. Ако претендирате, че нещо в статията е невярно, следва да го докажете.
 14. Съветската инвазия в Полша през септември 1939 е един епизод от войната, за който се говори престъпно малко. https://www.chr.bg/istorii/voenni-hroniki/okupatsiyata-na-polsha-prez-1939-g-mezhdu-chuka-i-nakovalnyata/
 15. Със сигурност никой от главните герои не е бил точно такъв като характер какъвто е бил истинският човек, когото пресъздава. То не е и това целта. Онаци жена ядрен физик от Минск пък е изцяло измислен събирателен обрез символизиращ борбата на всички онези учени от СССР, които са правили всичко възможно за да овладеят аварията, както и да убедят властта да смени концепцията за строеж и функциониране на такива електроцентрали заплашваща от нови подобни аварии. Иначе към всяка от сериите има по 50 минути подкаст, който също е доста интересен и е препоръчително да се гледа, но след филма разбира се. Там подробно обясняват сами защо в някои от сцените има несъответствия с действително случилото се и въобще какво е направило впечатление на режисиора докато се е занимавал с опознаването на инцидента.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...