Отиди на
Форум "Наука"

Warlord

Глобален Модератор
 • Брой отговори

  9105
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  116

Warlord last won the day on Август 3 2018

Warlord had the most liked content!

Репутация

5034 Академик

Всичко за Warlord

 • Титла
  Warministrator
 • Рожден ден 9.02.1984

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  Шопланд сити, Абсурдистан
 • Интереси
  Metal, Classical and Folk music, military history and history in general, nature, beer, vodka, girls, parties and so on

Contact Methods

 • Skype
  ManOwaRadO

Последни посетители

67407 прегледа на профила
 1. Мда, това съм го писал преди 13 години и най-вероятно ползвайки уики. Оттогава вече доста неща съм прочел и научил (включително и от форума) и знанията и мнението ми по доста въпроси са се изменили. След като четох за първите руски изследвания на сероводородния слой от 1891, се оказва че нивото му е било същото каквото е и сега, тоест няма тенденции към покачване и опасност от сероводородно обгазяване на атмосферата. По интересното е дали не може да се намери някакво практическо приложение на сероводорода, както и начин за извличането му оттам.
 2. Не забравяй, че румънците са нация от 20 милиона, нормално е богаташите от началото на миналия век да са повече и съответно къщите им да са повече. Това че там архитектурата е далеч по-красива е факт, все пак има унгарско и централно-авропейски влияние в архитектурните линии на богатите къщи, църквите и замъците, каквото тук не се е развивало през османския период, но толкова. Ти гледаш красивите къщи в центъра на големите градове, но те са едно 5% от жилищата на хората в страната, не си ходил в някое село само на 10 км от града за да видиш къщи със сламени покриви.
 3. Интересно щото преговаря и за реванш с Джошуа пак към края на годината в Мексико. Май няма как двата двубоя да са толкова близо един след друг. Демек единия от двата няма да се състои тази година.
 4. Айде сега уреден мач, шока е голям защото всеки се подвежда по външния вид на Руис, може би и Джошуа заради това не е подходил достатъчно сериозно към този двубой. За да стигне до претендент за поясите в пряк двубой със световния шампион той определено не е случаен човек и определено не може да стигне дотам с уредени мачове. Не мисля, че някой би си дал световната титла за пари, най-малкото вече се говори за реванш до края на годината. Иначе действително и аз не можах да го позная Джошуа, но на всеки се случва да има малшанс или слаб мач, а факторите за това могат да бъдат най-разнообразни.
 5. Ами от сайта на издателството може да се поръча, горе има линк. Малко видео от презентацията:
 6. Не мисля, че Русия щеше да капитулира толкова лесно. Имайте предвид, че бомбите над Япония са хвърлени от бомбардировачи излетели от Китай, единия от които успява да се върне само с 10 литра останало гориво от полета и че вече Япония не е имала никаква авиация и ПВО да ги спре. Тъй че нямаше да е лесна работа Луфтвафе да закара такъв тежък бомбардировач чак зад урал без съветската авиация да го прихване или ПВО-то да го свали. Ами ако го свали още веднага след като влезе на тяхна територия и бомбата се взриви до германската граница. Ами ако дори и да успеят да бомбардират заводите зад Урал с атомни бомби, вятъра довее радиацията до Европа?
 7. Цялата статия: https://www.chr.bg/istorii/priroda/kogato-zemyata-beshe-snezhna-topka/?fbclid=IwAR3fAiV11E4VWq6QBpSJtSHkBwr255eXxBna-97XuyoO-GXpTURRN3Z2-Jk
 8. Да. Планината е само метафора в случая. Затворниците са акцента. Да уточним и че всичките са били жени. Както и че единствената им вина е, че са били родени в неправилни семейства и в неправилни времена.
 9. Warlord

  Скравена

  Скравена Белег ще носи планината върху своето лице Завинаги С мъка безкрайна издълбан от нежни ръце Изгубени Белег присъден за чужди грехове Неизкупени Солени сълзи скалите разяждат под смеха на дяволи Червени
 10. Това значи просто съвременен хоминид, не е наименование на отделен вид. Обаче си е голямо откритие. До момента се считаше, че преди 15 000 г. е станало преминаването през Берингия, а че Чили и Патагония са достигнати преди 13 000г., с това границите се дръпват с 2 000 години назад.
 11. За Хитлер никакъв шанс да е станало в реалната история. В алтернативната - евентуално преди да започне битката за Берлин и ако е било предварително организирано. За Айхман е ясно, че се изнася успешно натам, навярно неговата история е база за предположенията, че и Хитлер го е направил. Интересно с Хайнрих Мюлер какво става - шефа на Гестапо. На 29 април този човек потъва вдън земя и никой никога повече не го вижда. Руснаците търсят евентуалния му труп и така и не го намират, поне такова нещо официално не е оповестено.
 12. Категорично са на хоминин костите. Въпроса е че за сега изглежда много сложно позиционирането му в еволюционното дърво, както и дали въобще е отделен вид.
 13. 2003 г. Мел Гибсън на снимачната площадка на филма "The Passions of Christ"
 14. Уважаеми съфорумци, запознайте се със своят далечен брачед - Homo Luzonensis: https://www.chr.bg/istorii/priroda/praistoricheski-hobit-e-zhivyal-na-filipinite-dopredi-50-000-godini/

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...