Отиди на
Форум "Наука"

Warlord

Глобален Модератор
 • Брой отговори

  9214
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Days Won

  123

Warlord last won the day on Април 4

Warlord има най-харесвано съдържание!

Репутация

5239 Академик

Всичко за Warlord

 • Титла
  Warministrator
 • Рожден ден 9.02.1984

Лична информация

 • Пол
  Мъж
 • Пребиваване
  Шопланд сити, Абсурдистан
 • Интереси
  Metal, Classical and Folk music, military history and history in general, nature, beer, vodka, girls, parties and so on

Contact Methods

 • Skype
  ManOwaRadO

Последни посетители

68268 прегледа на профила
 1. Обикновено трудните времена раждат великите личности, но понякога раждат и чудовища. Когато хората са в отчаяние и мизерия е много лесно да бъдат подкарани под знамената на вредни течения и идеологии, прикрити с прозрачно було от уж добри намерения. Един от безспорно положителните ефекти от пандемията, за който още никой не е споменал тук, е че търговията с диви животни в Китай приключи. Вече се налагат забрани на пазарите и на традициите да се яде всичко дето мърда. Ще им е доста трудно да си променят навиците, но в Китай като има закон се пипа много твърдо при неспазването му. Това ще спаси маса диви животни, включително и изчезващи видове, не само в Китай, ами и навсякъде откъдето поръчват диви животни, за храна, за афродизиаци, магии и какви ли не други щуротии, в които вярва многобройното все още необразовано население там. https://foreignpolicy.com/2020/02/25/virus-bats-pangolins-wild-animals-coronavirus-zoonotic-diseases/
 2. Виж, ако това спре мигрантския поток, ще е действително един много позитивен ефект за цяла Европа. Съмнявам се обаче кривите разбирания на турбо-либералите да се изправят. Просто ще въведат тестове за имигрантите и ще карантинизират заразените за две-три седмици и след това ще ги пускат в страната. Въпреки всичко, негативните ефекти ще си останат много повече. Сега наплашеното от медийната истерия общество ще свикне да се бои от всяко едно бацилче и при всяко биене на тревога, че тръгва грип ще тръгват подобни мерки и блокади, което ще означава луди милиярди загуба ежегодно и свличането на икономиката с десетилетия назад.
 3. Така е. С други думи - кризата ще удари само "почтените" отрасли на сивата икономика С прискърбие трябва да отбележа, че конкретно за България и екологичните ползи общо взето са несъществени. Гледките на бистра вода и делфини в каналите на Венеция и сърни по улиците на японските градове, са наистина ободряващи. Но вчера във въздуха над София бяха отчетени нива на замърсяване между 50% и 400% над допустимите норми. Уж вече без трафик, без ресторанти, дето ги обвиняваха, че те били виновни щото готвели на дървени въглища, без Кремиковци и без вдигане на прах от земята, защото снеговете още се топяха. Та това е положението - в глобален мащаб плюсове могат много да се извеждат. Тука обаче, както винаги, положението е сложно...
 4. Положението с удара по сивата икономика, специално за България не е добре, защото огромна част от нашата икономика е в сивия сектор. Тоест хората, които са работели в него в момента дори не могат да се запишат в бюрото по труда. А след края на извънредното положение тези макар и сиви работни места ще са изчезнали, а те все пак са давали препитание на много хора, което ще даде допълнителен тласък на безработицата.

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...