Отиди на
Форум "Наука"

Anton Gorodetsky

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Anton Gorodetsky

Anton Gorodetsky's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Репутация

  1. Препоръчвам ви двете части на "Спектър" от Сергей Лукяненко. Фантастика с доста интересни философски разсъждения.
  2. Аз лично с интерес бих прочел мнението Ви по въпроса.
  3. Моят първи пост и то в каква тема! По принцип съм човек, който обича да подлага и най-очевидните и всеобщо признати факти на съмнение. Все си мисля, че живеем в някоя смазваща конспирация, която само хвърля прах в очите на тези, които се опитват да гледат. Не, не съм луд и още по-малко последовател на бай Шиле (в Русия съм, в Русия съм). Таа... по темата. Защо не т. нар. "Машина на времето" да не съществува в момента (тук и сега) и да е изобретена още преди век (например)? Ако процеса на редактирането на историята е достъпен само за участващите в проекта, то ние (като потърпевши) няма да усетим подмяната. Днес България може да е най-великата страна на света, но утре това да не е така и НИКОГА да не се е случвало. Ние ще приемаме всяка редакция за даденост и историята за нас винаги ще е била такава, каквато я знаем в този момент. Ако предположим, че наистина има пътешественици във времето, то трябва много внимателно да мислим с главите си и да се опитваме да усетим всяка промяна в пространство-времето. Ако даден луд учен изобретател и намерил "ключа" то надали ще е успял да сподели откритието си със свои международни колеги. Защо не това откритие да е останало под опеката на неговата родина и държава? Тогава само една единствена страна в целия свят ще има възможността да пътува, да редактира, да опознава. И тъй като България в този момент не е най-великата страна, но най-вероятно не сме ние тези, които притежаваме Машината. Тези, които имате по-добри познания по история, се замислете внимателно. Сетете се за възможни аномалии. Военни конфликти, технологични открития, възходи, падения? Според мен вариантите са малко - САЩ, Германия, Япония, Русия, Франция, Китай... Швейцария защо не? Коя от тях би могла да влияе на миналото и респективно - на бъдещето? Всяка една от Великите сили има кирливи ризи за изпиране... които вчера може би са били повече.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...