Отиди на
Форум "Наука"

Panican

Потребител
  • Брой отговори

    10
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Panican

Panican's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Репутация

  1. Как ще обясниш,че всеки организъм има механизми предотвратяващи кръвосмешенията,но въпреки това те се случват.Дали и според теб това,не е отклонение,аномалия и извращение.Хабсбургската династия е залязла благодарение на това.
  2. Как ще обясниш,че всеки организъм има механизми предотвратяващи кръвосмешенията,но въпреки това те се случват.Дали и според теб това,не е отклонение,аномалия и извращение.Хабсбургската династия е залязла благодарение на това.Не съм сигурен,че не му противоречите,тъй като до мен е един учебник по биология и в него пише,точно това което аз казвам.Може да се окаже вродена и ще бъде вродено отклонение вродена болест и тн такива болести бол.Аз ви залях с централни биологични догми.А вие с факта,че щом като здравната организация нямала доказателства,че е заболяване то не било заболяване.Но е отклонение от основни биологични принципи.Няма достатъчно изследвания по въпроса,за което също казах,до тогава нямате право вие,да втълпявате на хората какво е хомосексуализма.
  3. Мале Алвасамагро почна и права на животните да дава,пък и ги направи и юридически лица.Какви последствия щяло да има.Ми никакви,има бая хомосексуални които искат да скъсат,с този начин на живот,екс-gay в Aмерика и тн.Кво можело да стане,леле неам думи.Определено да го правиш със своя пол,не е като да пишеш с лява ръка.Посочих основни биологични принципи,още от времето на Карл Линеи.Но Алвасамеиро,не ги приема е ми сори баце.И аз неприемам закона за гравитацията,ама я има.Световната здравна организация,под натиск може да приеме всичко,прочетeтe под какъв натиск го е извадила от списъка и така.Все едно да спориш с наркозависим вреден ли е херойна з...и.
  4. На зоофилите им харесва и е по тяхно желание.Кучето може да го попитате за желанието му ако имате способност да говорите с кучета което поставя под съмнение вашето психично здраве.Участниците могат да бъдат пълнолетни,а може би вие питате за кучето незнам дали то е пълнолетно и на колко години става пълнолетно.Сексът с тиган прав сте,не е по желание на тигана и него може да го попитате за желанията му.Този които го прави с тигана е адекватен,има жена която спи с макет на берлинската стена,а за стената незнам попитайте и нея.Хомосексуалността при недостатъчните изследвания,неможе със сигурност да се каже каква е.Точно темата от която се отклонихме,за патогена ако бъде доказана,доказва точно това,че не е даденост.Може би нарочно хомосексуалността е изключена от СЗО,за да не се провеждат изследвания в тази област и да не се нарушава спокойствието на определен кръг от хора.Организма и биологичните фактори зависят от средата,организма не е изолирана система.
  5. На базата на какви точно,биологични аргументи става това?
  6. Вижте сега,социални науки няма да коментирам,защото там всеки си плямпа,каквото му е удобно до безкрай.Има точни науки,молекули клетки всичко е ясно.Както виждате,вие сте в раздел биология,тук не се плямпа без биологични аргументи.Аз говоря с такива.Нестава въпрос за сексуална ориентация на плода,явно дори незнаете какво говорите.А че тогава се формират центровете в хипоталамуса,които в по-късен етап определят сексуалната ориентация.Че човешктото тяло и неговите системи,които определят сексуалната ориентация и поведение от коя наука да се обясняват,от историята ли?В природата се наблюдават много отклонения,не само при хората.Има съвпадение в днк-то,неслучайно изследвания се правят на мишки и тн поради съвпадения с човешкият геном и тн.Това,че го има в прирордата неозначава,че не е отклонение.
  7. Вижте сега,социални науки няма да коментирам,защото там всеки си плямпа,каквото му е удобно до безкрай.Има точни науки,молекули клетки всичко е ясно.Както виждате,вие сте в раздел биология,тук не се плямпа без биологични аргументи.Аз говоря с такива.Нестава въпрос за сексуална ориентация на плода,явно дори незнаете какво говорите.А че тогава се формират центровете в хипоталамуса,които в по-късен етап определят сексуалната ориентация.Че човешктото тяло и неговите системи,които определят сексуалната ориентация и поведение от коя наука да се обясняват,от историята ли?В природата се наблюдават много отклонения,не само при хората.Има съвпадение в днк-то,неслучайно изследвания се правят на мишки и тн поради съвпадения с човешкият геном и тн.Това,че го има в прирордата неозначава,че не е отклонение.
  8. Науката не е доказала на какво се дължи това отклонение,защото науката не се е била развила до таква степен,да намери точните причини и след това да се опита да заключи каквото и да било,на базата на тях. Защото досега,основно с хомосексуализма се е занимавала психологията.Тези разлики на ядра в хипоталамуса,са вследствие на нещо,но не показват причината за измененията.А и самите изследвания,е спорно колко са достоверни. Пак казвам:популацията представлява група от индивиди на даден вид,обитаващи определен ареал кръстосващи се свободно помежду си и даващи плодовито поколение.Кръстосването става с представители на срещуположния пол,при това кръстосване се сливат мъжка и женска полова клетка формира се зигота и от нея започва развитието на нов индивид. С каква цел,с цел продължаване на съществуването на вида.В основата на всички видове,били то гръбначни,безгръбначи разстения и тн е продължаването на биологичният вид. Между тях трябва да има привличане,защото няма ли привличане,няма оплождане,което противоречи на определението за популация и вид.От тук следва,че има смущения в равитието на индивида,защо как все още не се знае със сигурност. При хомосексуалистите имаме полов контакт с представител на същия пол,който неводи до продължаване на вида,полов контакт за удоволствие.Има хора,които осъществяват полов контакт,с представители на други видове,изпитват чувства към неудошевени предмети и тн и това е отклонение,с какво хомосексуалистите се различават от тях? Пак казвам,че през 1950 не са имали и предтава от биохимия,генетика и тн така,че нищо не са могли да докажат камо ли да направят извод че хомосексуалността не е заболяване. От тук въпроса,не е дали това е отклонение,за всеки със здрав разум това е ясно. Въпроса е на какво се дължи,ето тук започват хипотезите на вътреутробно развитие на генетична основа,има даже случаи на човек приемал медикаменти и обърнал резбата във Франция,съдеше GlaxoSmithKline незнам доколко е вярно.Така,че докато не се установи това на какво се дължи,никoй няма правото да натрапва дали е нормално,гей паради и тн. Никoй невключва болест,в световната здравна организация,на базата на библейски писания,предсказания и тн.Все пак тя е създадена през 1948-ма,а не през 12 век.Това,че за хомосексуализма не е намерено обяснение,неозначава,че той трябва да бъде изключен от нея.Съвременната биология е динамична наука все пак.Което ме навежда на мисълта,че са го изключили на базата на силно лоби на някои среди в организацията.
  9. При всички случаи,това е отклонение! Обяснил съм защо и съм дал дефиниция:популация вид и тн.Тъй като съм биолог,знам какво говоря.Астигматизма също е отклонение,на роговицата и прозрачното тяло от сферична форма.Има хора които не им пука,носят очила и тн но това не го прави нормално. Ако е истина това за мозъка естествено,че не е нормално.Има операции за смяна на пола и тн.Това е при транссексуалните,а трябва да се прави разлика между тях и хомосексуалните.Сам се замисли за женски мозък в мъжко тяло. Това е равносилно на опитите за трансплантация на глава правени през 70-те години и една от причините поради които са спрени е точно,че тялото ще принадлежи вече на донора.Дали е лечимо,незнам и синдрома на Даун е нелечим което неозначава,че не е отклонение и болест.Дали е следствие на сложни процеси.Естествено,всичко в организма е в следствие на сложни процеси. Въпроса е,че някъде става отклонение,от правилното протичане на процеса.В древна Гърция и тн. не са имали:генетика,молекулярна биология и тн,днес имаме и тази аномалия трябва да се обясни,независимо дали на някои им харесва или не. Може и да има различни видове хомосексуалност.Както при рака,всеки твърдеше преди години,че ракът не се прчинява от вирус.Да ама един германец:Харълд Хаузен доказа,че може ако става въпрос за рак на шийката на матката.Което неважи обаче,за рак на мозъка примерно. Имах навремето един съученик,беше си жена в мъжко тяло,глас на жена маниери на жена и тн.Но има и хомосексуалисти,закоито неможеш да кажеш,че са такива ако не знаеш. Разликата е,че ученият знае,че за всяко явление си има обяснение намира обяснението и премахва факторите водещи до това явление ако е вредно.А другите просто приемат явленията,без да искат да си обяснят защо се случват. Кой доказа засега,че хомосексуализма не е заболяване?Къде има точни излседвания за това,на какво се дължи,кое го причинява,кога точно се случва,при какви фактори се случва.Има само хипотези,но нищо доказано. Било премахнато от здравната организация през 1973,защо е премахнато.Било генетично.Структурата на ДНК двойната спирала и тн са формулирани през 1953,проектът човешки геном е стартиран през 1990,за гей гена чак сега се говори,че бил отркит. Как така е генетично и се е разбрало през 1973,кой го е доказал къде кога?Като се има впредвид,че наскоро откриха,че всъщност ДНК не е точно двойноспирална и,че се променя от средата. За да е достоверно всяко излседване има едно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО условие:Много е важно да има повторяемост – един и същи експеримент да дава едни и същи резултати, проведен от различни хора в различни лаборатории. Така че не на мен тия,да ми казват кое какво е на базата на нищо.Както с кучетата помияри,благодарение на криворазбраната цивилизация всякакви помияри ми се разхождат навсякъде айде стига.
  10. Много интересна статия. Засега основната теза е, недостатъчният тестостерон или ненавременният тестостерон в пренаталният период.Изследването на Ле Вай, относно различията в размерите на хипоталамуса е най-често цитираното, но първо не става ясно дали наблюдаваните мозъци са били с такива отклонения в ранна възраст или в последствие са се смалили. В което и самият Ле Вай не е сигурен. Другата теория е, че има генетична предопределеност. Въпроса и на двете теории е защо при близнаци, при еднакви условия на средата еднакъв генотип, има много случаи при които едното дете е хомосексуално, а другото не е. А и да е генетична причината още по-добре. Правим knockout чрез вектори и деактивираме Гей гена. Няма ген няма проблем. И двете теории не са абсолютно доказани. Въпроса е колко са размерите на този хипоталамус. Никой не споменава че опита на Ле Вай не е възпроизведен. След това бяха правени опити от Уилям Бъне и не са установени разлики които да водят до генерални заключения както и различия в самите неврони. До намален хипоталамус водят и доброкачествени тумори на хипоталамуса както и редовното пушене на марихуана според последно изследване. Тоест тази теория също не е напълно потвърдена. Не може да се говори за женски мозък, тъй като при женският мозък имаме по-малък размер на хипоталамуса, но същевременно други участъци които са по-големи отколкото в мъжкия. Изследването не е особено пълно. Интересното е това за гей овните. Там наистина нямам идея, защо се наблюдава това явление. Изобщо въпроса е един може и да има различия в определени мозъчни центрове, но на какво се дължат тези различия и това с патогена е добър отговор. Лошото е, че хомосексуалност се наблюдава при много видове и няма как този патоген да заразява всички тях. Но защо и средата да не влияе. Гените се отключват при определени обстоятелства. Примери много онкогените псориазиса, захарният диабет имат генетича предопределеност така, че не се знае и дали ранните теории за средата не оказват влияние. Хомосексуализма е заболяване, защото излиза извън основното определение за популация:група от индивиди на даден вид които се КРЪСТОСВАТ СВОБОДНО помежду си и създават плодовито поколение. Всички които се отличават от това се наричат форми на даден вид и показват отклонения, а всяко отклонение е болестна проява. Говори се, че хомосексуалните са към 10% в световен мащаб. Определено теорията на Кокрън трябва да се провери, а дали това е удобно за някой е друг въпрос. Беше публикувано, че са открили гей гена в университета Падоа в Италия. Но може и гените отговорни за хомосексуалността, да са няколко така, че ще видим скоро каква е истината.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...