Отиди на
Форум "Наука"

venzinik

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за venzinik

venzinik's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. venzinik

    Химия

    Предполагам,че е натриева основа защото половината от бидона с джибрето беше разложено във вид на каша и имаше много пяна ,а другата половина беше нормална.Може и да е някаква киселина,което е малко вероятно защото по-трудно се намира сярна или каквато и да е киселина в такива количества.
  2. venzinik

    Химия

    Опасявам се да не е отровна ракията и да се изтровим ако я пием.А иначе ми е свидно да изхвърля 25л ракия в канала
  3. venzinik

    Химия

    С лакмуса как мога да позная наличието на сода каустик?
  4. venzinik

    Химия

    Здравейте! Имам доста сериозен проблем,надявам се някой да ми помогне Историята е следната:КАК МОГА ДА УСТАНОВЯ НАЛИЧИЕТО НА СОДАКАУСТИК В ДЖИБРЕ ЗА РАКИЯ?Имам съмнения,че комшията ми е сипал сода каустик в джибрето.Може да ви звучи смешно или като на филм,но преди седмица се опита да ме застреля с пистолет,а вчера като отворих кацата с джибрето видях ,че има образувана много бяла пяна и самото джибре е започнало да се разлага,беше се получила доста хомогенна смес, за разлика от другите бидони, където джибрето си стоеше на по-едри парчета. От този казан се получи най-голямо количество ракия. Има ли начин да се установи наличието на натриева основа в джибрето или в ракията? Моля за компетентно мнение ще съм благодарен на всякакви идеи и помощ. Моля посочете ми лаборатория за изследване на ракията. Най-близо мога да дам проба в Софийски регион.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...