Отиди на
Форум "Наука"

viavita

Потребител
  • Брой отговори

    64
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за viavita

viavita's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Репутация

  1. Започват се тестове за да се провери теорията за мултивселената: http://www.spacedaily.com/reports/First_observational_test_of_the_multiverse_999.html
  2. А, при самото разгъване на пространство-времето не се ли оказва определено влияние върху частиците, при условие, че те са винаги един и същ брой? Възможно ли е безкрайно разгъване?
  3. Е, то нали цялото пространство на Вселената е изпълнено с "нещо" и чисто празно пространство "без нещо" всъщност няма. И на мен ми е чудно как така се разширява без да се добавя нещо ново? Както и в разширяващият се балон влиза още въздух, така и в разширяваща се Вселена не би ли трябвало да влиза още "нещо"? Разширява се на базата на какво? Или пък ще продължи да се разширява докато всички частици се разградят до най-основната/ите?
  4. Добре, а в празното пространство между Земята и Луната, примерно, извън атмосферата, какво съществува?... тъмна материя?
  5. Да уточня въпроса си по-горе: Като количество на съдържанието променя ли се нещо?
  6. А, защо пространството се разтяга с такава голяма скорост?
  7. Аха, то и в самият филм част от учените са скептични.
  8. Ето това е филма: http://topdocumentaryfilms.com/is-everything-we-know-about-the-universe-wrong/ Има го в Колибка: http://kolibka.com/download.php?mid=8619 И описанието там: В космоса се случва нещо много странно - нещо, което не би трябвало да е възможно. Сякаш обширни сектори от вселената са засмукани от огромна невидима небесна прахосмукачка. Саша Каслински, откривателят на този феномен, е основателно притеснен: "Това ни кара да се чувстваме несигурни, защото не е нещо, което сме очаквали да открием." Случайното откритие на така наречения "тъмен поток" е от значение не само за съдбата на голям брой галактики. Това означава и, че голям брой учени ще трябва да открият нови пътища към разгадаването на вселената. Тъмният поток е последното от дълга поредица явления, заплашващи да пренапишат учебниците. Дали това е предвестник на нова ера в познанието, или просто означава, че всичко, което знаем за вселената, е погрешно?
  9. Наскоро гледах един научно-популярен филм и там споменаха, че е възможно да е открито "черно космическо течение", т.е. част от галактики се движат в една посока. Откривателят смята, че това може да е доказателство за съседна вселена. Някой има ли повече инфо по въпроса?
  10. Мда, зависи от гледната точка За някое друго същество Вселената ни може да изглежда като капка в някой по-голям океан
  11. Той явно говори за душата... нещо като надматериално усещане. Ако въобще може да се говори за такова.
  12. Но това не пречи да има безкрайно множество от вселени
  13. Искаш да кажеш, че няма как Бог да е породил материята? Може би обратното, хората са породили Бог, ако въобще съществува нещо такова Това ми напомни, че наскоро Стивън Хокинг спомена нещо, че вселената не се нуждае от създател за да бъде създадена, а природните закони сами са я породили... нещо от този сорт.
  14. Е, хайде сега... голяма част от науките се припокриват в един момент Иначе, доколкото съм запознат с духовната литература, а то не е много, там се казва, че вселената е безкрайна. Всъщност не съм срещал много информация за вселената като такава. Но, признавам си, че науката може би е с една стъпка напред вече в някои отношения, особено със съвременните теории за множество вселени, холографска вселена и т.н. Така или иначе, аз не смятам, че тази ни вселена е безкрайна. По съм съгласен на идеята за множеството вселени или пък за безкрайност на дълбочината, а не на размера.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...